Október 23-tól november 3-ig, azaz most szerdától jövő vasárnapig tartanak az Állatkertben az őszi szünetre meghirdetett programok. Ráadásul ebben az időszakban a 14 éven aluli gyermekek 200 forintos belépőjeggyel látogathatják a városligeti intézményt. Mindezeken felül mindenszentek előestéjén még Holnemvolt Halloweent is tartanak a Holnemvolt Várban, az Állatkert játszóparkjában.

A kedvezmény mellett sok-sok látnivaló és program is várja a családokat. Többek közt látványetetés a keáknál, az ausztrál állatoknál, a sörényes hangyászoknál, a pelikánoknál, a borjúfókáknál és a pingvineknél, a nagyragadozóknál, a gorilláknál, a Mérgesház lakóinál és a földimalacoknál is. Meg lehet nézni az oroszlánfókák és az elefántok tréningjét, meg lehet ismerkedni a bőrevő halakkal, de lesz kertészeti és bonsai bemutató is. Az Állatkert tavaly megnyílt játszóparkjában, a Holnemvolt Várban naponta kétszer állatfelvonuláson mutatják be az itt lakó háziállatokat, az ugyanebben a zónában található Cápasuliban pedig azt is meg lehet nézni, amint a gondozók búvárfelszerelésben a víz alá merülve etetik a cápákat, rájákat és a medencék többi lakóját.

Jövő héten csütörtökön, azaz október 31-én, mindenszentek előestéjén a Holnemvolt Várban este 6-tól éjjel 11-ig Holnemvolt Halloweent tartanak. A jelmezben, arcfestéssel, vagy töklámpással érkező gyermekeknek erre a rendezvényre díjmentes lesz a belépés, mindenki más 2000 forintos jeggyel léphet majd be.
A Holnemvolt Halloween tűzzsonglőr bemutatóval, családi tökfaragással, boszorkányos arcfestéssel, bátorságpróbával, „rémmesékkel”, halloweeni installációval, mécsesek ösvényével, kreatív kézműves programokkal, tevegeléssel, lovacskázással és sok más érdekességgel várja a nagyközönséget.

Már október elején elkezdődött, s egészen november végéig tart, tehát az őszi szünet időszakát is magába foglalja az Állatkert által idén is meghirdetett Nyugdíjas Ősz, amelynek ideje alatt a nyugdíjas igazolással rendelkezők (életkortól függetlenül), illetve a 65 éven felüliek (nyugdíjas jogviszonytól függetlenül) a szokásos nyugdíjasjegynél is kedvezményesebb, 1500 forintért váltható jeggyel látogathatják az Állatkertet. Az Állatkerti Barlang étteremben kedvezményes árú nyugdíjas menüvel kedveskednek a szépkorúaknak, mi több, az ajándékboltban is 10 %-os kedvezménnyel vásárolhatnak.

2019.07.08. 14:53

Woody és a swing: Woody Allen az Állatkert színpadán...

2019.08.27. 10:54

Most pénteken Állatkertek Éjszakája

2019.05.16. 09:34

Vasárnap találkoznak az Állatkerti nevelőszülők

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő