“Nagy utazásokon nem valószínű, hogy részt veszünk a közeljövőben, de azért fejben és a konyhában is tudunk utazni, és a következő időszakban végigjárhatjuk a világ konyháit” – mesélte Mautner Zsófia Hudák Anitának és Hepi Endrének a Retro Reggelben.

Hozzátette: “Imádom az egzotikus konyhákat, és arra gondoltam, hogy bemelegítésként egy olyan országban ‘kalandozunk’, melyről azt gondoljuk, ismerjük kívül-belül, és hogy a pizza-pasta-paradicsom szentháromságban kimerül: ez pedig nem más, mint az olasz konyha, mely rendkívül változatos és izgalmas.”

Receptek:

1. Gnocchi római módra

Hozzávalók
4-6 személy

1 liter tej
25 dkg teljes kiőrlésű búzadara
3 tojás sárgája
12 dkg vaj
5 dkg parmezán

friss zsálya

Elkészítés

A tejet felforraljuk, amikor forró beleöntjük a grízt, és folyamatosan keverjük. Hozzáadunk bőven sót, legalább két teáskanálnyit. Amikor a gríz besűsűsödött, hozzákeverjük a tojássárgákat, a reszelt parmezánt és a vajat, körülbelül 10 dekát. Az elkészült darát egy folpack fóliával kibélelt tepsibe egyengetjük. Letakarjuk a fóliával és teljesen kihűtjük,hűtőszekrénybe téve teljesen kidermesztjük. Közben egy hőálló tálat kivajazunk. A megdermet grízből hideg vízbe mártott kiszúróval 4-5 cm átmérőjű korongokat szaggatunk. A korongokat a hőálló tálba rakosgatjuk, megszórjuk reszelt parmezánnal és vajdarabkákat teszünk a tetejére. Sütőben 200 C fokon 15 perc alatt pirosra sütjük.

Paradicsomszósszal és zöldsalátával tálaljuk.

2. Zabaglione – vagy Sabayon

A pezsgős változat:
Hozzávalók (4-6 adag)

4 tojás sárgája
6 dkg cukor, vagy nyírfacukor
2 dl pezsgő (pl. Törley Chardonnay Brut)

Elkészítés

Egy üstben, vagy üvegtálban elektromos keverővel fehéredésig keverjük a tojás sárgákat a cukorral. Hozzáadjuk a pezsgőt, és további néhány perc alatt habosra keverjük. Vízgőz fölé tesszük a tálat, vigyázzunk, hogy az aljához ne érjen a víz. Itt folyamatosan keverjük, felverjük vagy az elektromos kézi keverővel, vagy habverővel (előbbivel kényelmesebb, utóbbival levegősebb). Addig gőzöljük, amíg a volumene háromszorosára nő, és habos, légies állaga lesz. Szezonális gyümölcsökkel, vagy sütemények (pl. piskóta, aranygaluska mellé) kínáljuk.

Forrás: Retro Rádió, chiliesvanilia.hu

Fotó: piccolericette.net

2021.10.28. 15:39

Az R.E.M. dobosa 24 éve hagyta ott a zenekart, hogy farmernek álljon

2021.10.28. 11:47

Kormányinfó: előírhatja a covid elleni oltást a munkaadó

2021.10.28. 11:20

Jubileumi albumot és gördeszkát is piacra dob Ozzy Osbourne

2021.10.28. 09:39

Így szól a „Black Magic Woman”, amikor a Lassúkezű játssza

2021.10.28. 08:02

Mától tovább tartanak nyitva a temetők Budapesten

2021.10.27. 17:12

Maszk viselését ajánlja a közösségi közlekedés használatakor a BKK

2021.10.27. 14:05

Elton John visszavonul, hogy a családjával lehessen

2021.10.27. 12:03

Az "Under Pressure" 40 éves lett

2021.10.27. 09:37

Közeledik a mindenszentek és halottak napja - a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a temetőkbe látogatók biztonságára

2021.10.26. 14:38

Orosz állampolgár lett a Vad angyal

További hírek

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő