„A Rolling Stones nem létezne, ha nem lenne Charlie Watts” – mondta Keith Richards a banda dobosáról. A zenekar leghangosabb és egyben legvisszafogottabb tagja mindig is kilógott a lázadó zenésztársai közül, de egyben ő az, aki mindig biztosította az egyensúlyt a zenekarban.

Charlie Watts évekkel ezelőtt azt nyilatkozta a The Guardiannek, hogy nagyon szeret Mickkkel, Kieth-el és Ronine-val zenélni, de ha bármikor azt mondanák, hogy „ennyi volt”, akkor nem bánná. Igaz, azt sem tudná, mihez kezdjen, ha nyugdíjba megy. Szerencsére Charlie Wattsnak erre még nem kell gondolnia! Sőt ő, aki híresen nem szeret turnézni, készen áll arra, hogy a pandénmiát követően ismét útbak induljon a zenekarával és bepótolják a 2020-ban elhalasztott fellépéseiket.

Charlie Wattsban a lázadó rocker szikrája sincsen meg és megtestesíti mindannak az ellenkezőjét, amit a Stones imidzséről gondolnak, mégis ő az, aki nélkül a Rolling Stones ma nem létezne -vélik a zenekar tagjai. Az évek során ugyanis Charlie józanságának és diplomáciai érzékének köszönhetően rendeződött számos helyzet a zenekar körül, ő volt az, akinek mindig sikerült lecsillapítani a lobbanékony és impulzív Mick Jaggert és Keith Richards-t. Egy interjúban Richards be is ismerte, hogy „a Rolling Stones nem létezne,ha nem lenne Charlie Watts”.

Watts soha nem szeretett előtérben lenni, mégis az ahogyan rezzenéstelen arccal üti a dobokat, a tomboló koncerteken, a Rolling Stones egyik védjegyévé vált.

„Charlie adja meg nekem a szabadságot, hogy szárnyaljak a színpadon” – mondta szintén Keith Richards a barátjáról és zenésztársáról, aki a Roling Stone magazin szerint minden idők 12. legjobb dobosa.

Charles “Charlie” Robert Watts London Kingsbury negyedében született, 1941. június 2-án, az apja kamionsofőr volt, de Charlie-t sokkal jobban érdekelték a művészetek és grafikusnak tanult, a diákévei alatt zenélt a Blues Incorporated zenekarban amelynek Brian Jones és Mick Jagger is tagjai voltak. 1962-ben azonban kiléptek a bandából, hogy megalapítsák a The Rolling Stonest. Egy évvel később Charlie Watts otthagyta a grafikusi állását, hogy ő is csatlakozzon a bandához.

Bár 60 éve tagja a világ egyik leghíresebb rock zenekarának, a tipikus rocksztár attitűd nagyon messze áll Charlie Wattstól. A farmer és a bőrdzseki helyett például az öltönyt kedveli és kikapcsolódásként jazzt hallgat. Igaz, az évek során neki is meggyűlt a baja az alkohollal és a drogokkal, de sikeresen leküzdötte a problémát, ahogyan nemrég a torokrákot is.
A hírnév hidegen hagyja, és saját bevallása szerint ma is feszeng, amikor a koncertek végén, a meghajláshoz ki kell merészkednie a dobok mögül a tomboló közönség elé.

1964 óta él boldog házasságban a feleségével Shirley Ann Shepherddel, és soha sem tagadta, hogy nem nagyon szeret kimozdulni otthonról, a turnézást pedig kifejezetten utálja.

„Gyűlölök elmenni itthonról. Szeretem amit csinálok, de szeretek minden este hazamenni” – nyilatkozta egyszer.

Ma Charlie Watts és felesége nyugodt életet élnek vidéken, ahol a dobos lovakat tenyészt.

2021.10.16. 09:26

Szerződést bontott a hivatalos varázslójával az új-zélandi Christchurch

2021.10.15. 15:34

Újra itt a "Let It Be" - fantasztikus újrakiadással jelenik meg a The Beatles utolsó stúdióalbuma

2021.10.15. 13:16

Öreg-tavi halászfesztivál lesz holnap Tatán

2021.10.15. 11:29

Ma van a kézmosás világnapja!

2021.10.15. 09:24

A Genfi Nemzetközi Filmfesztiválon lesz A besúgó című magyar sorozat világpremierje

2021.10.15. 08:07

A WHO posztumusz díjjal tisztelgett Henrietta Lacks, a modern orvostudomány "anyja" előtt

2021.10.14. 17:12

Levette a Brown Sugart turnéja dallistájáról a Rolling Stones

2021.10.14. 13:29

Micimackó, az örök medvebocs 95 éves!

2021.10.14. 11:44

Több mint 10 centiméter hó hullott a Bükkben

2021.10.14. 11:25

Ma van a desszert napja!

További hírek

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő