Nehéz elhinni, de gyermekkorunk kedvenc sztárja és hőse ma ünnepli 80. születésnapját! Bud Spencerrel közös filmjein generációk nőttek fel, a Retro Rádió stábja pedig olyan szerencsés, hogy tavaly élőben is találkozhatott a legendás színésszel, akit szeptember végén a Retro Rádió Sztársáv Extra műsorvezetője, Várkonyi Attila kérdezett.

A műsorból rengeteg érdekességet megtudhattak Hillről: álmairól, filmes élményeiről, sportról, kedvenc foci csapatáról és természetesen Bud Spencerről is mesélt Várkonyi Attilának. Terence Hillt ezzel az exkluzív interjúnkkal is köszöntjük. Hallgassa vissza Ön is:

Terence, eredeti nevén Mario Girotti Velencében született, édesapja olasz, míg édesanyja német volt. 12 évesen debütált színészként, majd később a munka mellett irodalom-filozófia szakra járt egyetemre. A ’70-es, ‘80-as évek legnagyobb sztárja volt, Bud Spencerrel több tucat filmet forgattak, óriási rajongótáboruk volt és természetesen van a mai napig. 1967-ben az Isten megbocsát, én nem c. filmben szerepelt először együtt (egy jelenetben) Carlo Pedersolival, ismertebb későbbi nevén Bud Spencerrel. Spencer temetésén, 2016-ban Hill elárulta, hogy tulajdonképpen személyesen itt ismerkedtek meg, s bár már a Hannibál című filmben, 1959-ben már játszottak mindketten, ott azonban még nem futottak össze.

Ők ketten forgattak bűnügyi vígjátékokat, szórakoztató kalandfilmeket is, és a filmtörténet egyik legnépszerűbb és legsikeresebb párosa lettek. Sőt, külön is megállták a helyüket: Terence Hill 1973-ban Henry Fonda oldalán játszott a Nevem: Senki című akcióvígjátékban – ez a kedvenc filmje -, amelyet Sergio Leone rendezett. Bud Spencertől 1985-ben 17 közös film után, barátságban váltak el, de kilenc év múlva ismét együtt komédiáztak és pofozkodtak a Bunyó karácsonyig című moziban.

Hillt a ’90-es években nem kerülték el a tragédiák, fogadott fia balesetben elhunyt, ezután visszavonult a filmezéstől, nagyon mély gödörbe került, depressziós volt, megpróbálta feldolgozni a feldolgozhatatlant…

Újjászületését egy sorozatnak köszönheti, és bár a Don Matteo forgatásainak kezdetén senki nem sejtette, hogy mekkora siker lesz, a színész boldogan vetette bele magát újra a munkába. A Don Matteo 11 évadot élt meg eddig (tavaly vetítették az legutóbbit Olaszországban) és 245 epizód készült belőle. Hazájában ebben a sorozatban hallható először a saját hangja, addig ugyanis szinkronizálták. 2011-től újabb sorozatot forgatott Alpesi őrjárat címen, ez is látható volt az egyik magyar tévécsatornán.

Hiába varázsolt el sok női nézőt Terence Hill vakítóan kék szeme, csibészes tekintete, ő több mint ötven éve boldog házasságban él feleségével – jelenleg – egy csendes olasz városkában. Egyáltalán nem a híres sztárok fényűző életét éli, magánéletének szentségét mindig is szigorúan őrizte.

1975-ben Bambi-díjjal jutalmazták, 2002-ben pedig a 42. Monte-carlói Televíziós Fesztiválon a Don Matteóért elnyerte a legjobb színész díját. 2010-ben – Bud Spencerrel együtt – egész életművükért elnyerték az Olasz Filmművészeti Akadémia David di Donatello-díját.

Terence az utóbbi időben többször is járt Magyarországon, tavaly a Nevem: Thomas című filmjét reklámozta, nemrég pedig azért érkezett a fővárosba, hogy a legújabb akciójával a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet javára gyűjtsön. Egy árverésen, melyen saját, felújított Dune Buggy autója – amit a Különben dühbe jövünk című filmben is láthattunk – kereste új gazdáját. A nyertesnek a slusszkulcsot Terence Hill adta át.

Hill jóval fiatalabbnak néz ki a koránál, ő úgy tartja, az örökölt jó gének mellett ez annak is köszönhető, hogy egész életében sportolt valamit.

Forrás: Retro Rádió, EdizioniVero, MTI

Fotó: Puzzlepix

2018.11.20. 15:27

Titokban újra Budapesten járt Terence Hill

2019.01.21. 08:38

Terence Hill jótékonysági videóját Budapesten forgatták

2018.09.27. 16:29

Terence Hill a Retro Rádió Sztársáv Extrában szeptember 30-án - hallgassa Ön is!

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő