A jelenlegi számítások szerint csak a hét végétől kezd lassan enyhülni a hőség Magyarországon – hangzott el az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán közzétett videóban.

Csütörtökön is a szerdaihoz hasonló időjárás várható: jellemzően 33-38 fok közötti maximumokkal, de a Tiszántúlon már akár 39 fokot is mérhetnek. Az országos melegrekord megdőlése nem valószínű. A Magyarországon mért abszolút maximumhőmérsékleti rekord 41,9 fok, amelyet 2007. július 20-án Kiskunhalason mértek. Ez az elviselhetetlennek tűnő forróság ellenére sincs veszélyben.

Infók a hőségről:

– A hőségben fontos a folyadék, az elektrolitok pótlása és a test, valamint a környezet hűtése.

– A Győr-Sopron Ebenfurti Vasútnál (GYSEV) visszaigényelhető az InterCity (IC) pót- és helyjegy ára, ha üzemzavar miatt nem működik a légkondicionáló.

– A hőségriadó miatt több nagyvárosban locsolóautókkal, ivókutakkal és vízosztással igyekeznek segíteni a lakosokat. A Főkert valamennyi kezelésében lévő ivókút működését intenzíven figyeli, ha azonban valaki nem működő ivókutat talál, azt kérték, jelentse be a 06 80 277 275-ös, ingyenesen hívható zöldszámon vagy az ugyfelszolgalat@fokert.hu e-mail címen. Az öntözésre használt víz ivóvíz minőségű, ezért a társaság valamennyi munkatársát meg lehet kérni, hogy nyissák ki a csapot. Ugyanakkor figyelmeztettek arra, hogy tilos fürdeni a parki, köztéri szökőkutakban.

– Ha az időjárás egész augusztusban hasonlóan forró marad, számos fürdő rekord vendégszámot és bevételt érhet el idén.

– A hőség miatt fokozott figyelmet kell fordítani a haszonállatok folyamatos vízellátására és a tűző nap elől árnyék biztosítására számukra.

MTI

2018.08.03. 12:39

Helikopterrel visznek vizet a teheneknek Svájcban

2017.07.05. 08:33

Hőség Rómában: kutakat zárnak el

2019.06.28. 13:53

Hőség: a megfelelő hidratáltsághoz az ételek is hozzájárulnak

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő