Klímaszövetség a megoldás, vagy elkerülhetetlen a tragédia? – veti fel a kérdést Dirk Rossmann német milliárdos üzletember első regénye, “A polip kilencedik karja”, amelyet Magyarországon is bemutatott. A szerző többek közt a Retro Rádió vendége is volt.

A regény fókuszába a környezetvédelmet helyezte, reflektálva a vészesen közelgő klímakatasztrófára. Rossmann magyarországi látogatása során részt vett egy könyvbemutatón, ahol elárulta, üzletemberként és magánemberként is mindent megtesz, hogy segítsen megakadályozni azt, ami talán még elkerülhető. A könyv sok más kiadványhoz hasonlóan kongatja a vészharangot, de közben olvasmányos és izgalmas thriller is egyben, amely Németországban vezette a Spiegel bestseller listáját, Magyarországon pedig már a megjelenés hetében harmadikként nyitott az eladási sikerlistán.

Dirk Rossmann német milliárdos üzletember, Európa egyik legnagyobb drogéria-áruházláncának alapító-tulajdonosa. Első regénye nemcsak egy letehetetlenül izgalmas thriller, de egyben elgondolkodtató olvasmány is , mely napjaink legégetőbb problémáit boncolgatja.

A regény középpontjában egy olyan szövetség áll, amely az ember mai eszével elképzelhetetlen: az Amerikai Egyesült Államok, Oroszország és Kína közösen küzd a klímakatasztrófa elkerüléséért. A szerző elárulta, a könyv alapja tulajdonképpen egy álom.

“Azt álmodtam, hogy ez a három ország szövetségre lép egymással, mert rádöbbennek, hogy másképp nem állítható meg a világot fenyegető folyamat, a klímaválság – magyarázta Dirk Rossmann. – Aztán meséltem erről egy barátomnak, mert mindenképpen tenni szerettem volna valamit. Így született meg a könyv ötlete.”

Rossmann elárulta, számára már csak a gyermekei, unokái miatt is nagyon fontos az, hogy minden tőle telhetőt megtegyen. Évtizedek óta foglalkozik például azzal, hogy az afrikai országokat segítse a népességszabályozással kapcsolatos felvilágosításban, miközben cégénél is egyre több környezetbarát, mikroműanyag-mentes és újrahasznosított csomagolású terméket forgalmaznak.

A polip kilencedik karja című regényben felvetett megoldási lehetőség – a nagyhatalmak szövetsége – napjainkban talán utópia, de az biztos, hogy vészesen fogy az idő. A szerző erre szeretné felhívni a figyelmet a könyvvel, amelynek Németországban megjelent a folytatása is.

2021.12.05. 11:13

120 éve született Walt Disney

2021.12.05. 09:55

Többfelé megmaradt a hó és néhol újabb havazás várható

2021.12.04. 10:50

Éljen A nagy Lebowski - Jeff Bridges 72 éves!

2021.12.03. 16:27

Lewandowski az év játékosa

2021.12.03. 14:00

Klipet kapott a ZZ Top gitárosának karácsonyi dala

2021.12.03. 12:00

Tony Bennettel és Lady Gagával tér vissza a népszerű MTV Unplugged koncertsorozat

2021.12.03. 10:00

Másodfokon is megnyerte a Mail on Sunday elleni sajtópert Meghan Markle

2021.12.03. 08:00

Albumon élvezhetjük Magyarország természethangjait

2021.12.02. 16:00

Újra kanapékoncerteket adnak a Bécsi Filharmonikusok

2021.12.02. 14:03

Elindultak a fényvillamosok Budapesten

További hírek

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő