A londoni Royal Albert Hall hollywoodi mintára Londonban is meghonosította a Hírességek sétányát, amelyen az elsők között tisztelegnek Viktória királynő, Eric Clapton és Winston Churchill előtt.

Az 1871-ben megnyílt Royal Albert Hall csillagaival 11 személy és intézmény számára állítottak emléket. A faragott kövek, amelyeket egy-egy apró réz csillag díszít, a történelmi épület körül kaptak helyet.

Craig Hassall, a Royal Albert Hall vezérigazgatója közleményében kifejtette, hogy a hírességek sétányának csillagaival a Hall páratlanul sokszínű történetének állítanak emléket, a brit intézményt formáló feledhetetlen személyiségek és események előtt tisztelegnek.

Az épület körül csillagot kapott Viktória királynő, aki 1867-ben lefektette a férjéről, Albert hercegről elnevezett intézmény alapkövét. De csillaggal emlékeznek Winston Churchill brit miniszterelnökre és Albert Einstein fizikusra is, akik különböző időpontokban mindketten tartottak előadást az épületben. A Hall emléket állított a szüfrazsetteknek, akik gyűléseket tartottak az épületben, a BBC Proms klasszikus zenei koncertsorozatnak, valamint a Chelsea Művészeti Klub 1910 és 1958 között rendezett szilveszteri báljainak.

A Royal Albert Hallban az utóbbi évtizedekben fellépő művészek és sportolók közül Muhammad Ali, Eric Clapton, Shirley Bassey és Adele is csillagot kapott, akárcsak a Who együttes tagja, Roger Daltrey, aki a Tinédzser Rák Alapítvány koncertjein dolgozott.

Clapton és Daltrey is a meghívott vendégek között volt, akik részt vettek a csillagok keddi felavatásán.

Forrás: MTI

2018.08.04. 13:33

Mai kedvenc hírünk: Londonban megnyílt a karácsonyi vásár

2017.09.15. 10:26

Robbanás történt a londoni metróban

2017.08.25. 08:00

Négy évre elhallgatott a Big Ben

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő