A Garamvári Szőlőbirtok családi vállalkozás, 1990-ben született. A minőségre törekvő szőlészeti, borászati tevékenység, valamint a hazai és nemzetközi piacon való tartós részvétel határozta meg a cégépítés céljait. Teljessé akkor lett a vállalkozás, amikor a Sörház utcai pince megvásárlásával a tradicionális pezsgőkészítés is lehetővé vált. A pincerendszer felújítása több, mint három évig tartott és olyan szakmai műhely jött létre, ahol a pezsgőkészítés a legjobb minőséget képviselheti. A Garamvári pezsgőivel és boraival a Retro Rádió Szilveszteren is találkozhatnak!

A Garamvári pezsgők születését majdnem egy évtizedes készülődés és 25 éves nemzetközi szakmai gyakorlat előzte meg. A pezsgőkészítés elindítója és irányítója Garamvári Vencel, a technológia megválasztásában arra törekedett, hogy a kifogástalan minőségű alapbor úgy váljon pezsgővé, hogy az erjedés és érlelés során keletkezett minden nemes illat és finom zamat teljes mértékben megőrizhető legyen.

Pezsgő készül Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Blanc, Furmint szőlőkből, de házasításhoz használatos a Királyleányka, Irsai Olivér, Hárslevelű, Rajnai Rizling is.

A borok:

SÍNAI TETŐ

Szőlősgyörök határában terül el a Sínai hegy, a borvidék legmagasabb, szőlőtermesztésre használt pontja. A Tető mikroklímája fekvésével és talajösszetételével együtt igazi különlegesség és egyedülálló a Dél-Balatonon. Lösztalaja rendkívül gazdag, magas mész- és agyagtartalma és nyugati, délnyugati lejtése tökéletes otthonná teszi a kékszőlő fajták számára. Jó évjáratokban páratlan szépségű vörösborok alapjává válhat az itt termő szőlő.

BOTNÉ-DŰLŐ

Balatonboglár látképének lágy, dél-délnyugati lejtésű dűlője. Az alsó rész enyhén homokos talaját felfelé haladva a dombvidékeken tipikus barna erdőtalaj váltja fel. A tápanyaggazdag föld és a dél-balatoni klíma együtt nagyszerű helyet biztosít a minőségi borok szőlői számára. Alacsonyabb részén a fehér fajták érzik a legjobban magukat, míg a dűlő felső harmada a kékszőlő birodalma.

MAGYAL-DŰLŐ

A Garamvári Szőlőbirtok egyik éke, melyet céltudatosan kiváló minőségű pezsgő alapborok készítésére alkalmas szőlőfajták termesztésére alakították ki, de fontos szerepe van boraik változatosságában is. A dombvidékek tipikus talaja, a barna erdőtalaj tápanyagokban gazdag földje segíti a szőlőt ideális körülményeihez.

KOKASHEGY

Balatonboglár városának címerpajzsán nem véletlenül szerepel a szőlőfürt: a Kokashegy a borvidék egyik igazi ékköve, mely leginkább a kékszőlők fajtáinak biztosít tökéletes termőterületet.

LELLE-DŰLŐ

A Garamvári Szőlőbirtok középpontja, ahol ültetvényeik minden irányból körbeveszik borászatukat. Különlegessége fekvésének rendkívüli változatossága, az egészen magasan elterülő fennsíkos területektől a déli és délnyugati lejtőkig változtatja arcát. Talaja leülepedett, löszös alapkőzet, mely kiegészülve Dél-Balaton mikroklímájával és a dűlő adottságaival a kékszőlő birodalmává változtatta ezt a területet.

Koccintsunk együtt az Új Évre!

A Retro Rádió Szilveszterről bővebb információt ITT találnak!

(Szponzorált tartalom)

2019.08.26. 09:33

80’s Disco szeptember 7-én a Budapest Parkban!

Március 22.

ABBA hétvége a Retro Rádióban!

2019.04.25. 13:10

Töltse le a Retro Rádió matricáit Viberre!

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő