Hogy könnyebb legyen elviselni a nyári hőséget, Bochkorék a héten minden reggel kisorsolnak egy Fisher Summer klímát. Nem kell mást tenni, csak hallgatni a Retro Rádiót, ahol Bochkor Gábor és Lovász László megmutat 6 dalrészletet – az a hallgatónk, aki a legtöbbről kitalálja, hogy az előadója hideg vagy meleg helyről származik-e, egy Fisher Summer klímát nyerhet.

                                                 Otthon felújítás környezettudatosan
Lehet-e környezettudatos, mégis kényelmes és komfortos légkörben élni mindennapjainkat?

Fontos, hogy gondoljunk környezetünkre, amikor otthonunk felújítjuk/építjük. A fenntarthatóság és ezzel együtt a megújuló energiaforrások használatának nélkülözhetetlenségéről, a globális felmelegedés mérséklésének fontosságáról már mindenki halott. Egyre több támogatás, pályázat és kedvezőbb tarifa áll rendelkezésére azok számára, akik most változtatnak. Az újítás és a felismerés, hogy lehet tenni a jövőért azonban nem csak a fiatalokat, hanem a nyugdíjasokat is elérte. Németh Lajos, „mindenki meteorológusa” mesél a klímaváltozásról, globális felmelegedésről és arról, hogy mégis hogyan tudjuk megőrizni a saját kényelmünket otthonunkban.

„Napjainkban egyre gyakrabban kerül szóba az egész Földet érintő éghajlatváltozás, a globális felmelegedés. Így van ez nálunk Magyarországon is, különösen a nyári időszakban, amikor sorozatban döntjük a napi meleg csúcsokat. A kellemetlen meleg, a hőség, érezhető a lakásokban is, hiszen még az éjszakai órák külső hőmérséklete sem mindig alkalmas szellőztetésre, a benti levegő frissítésére. Felmerül tehát a kérdés, hogy milyen módon mérsékelhetjük a globális felmelegedés ezen káros hatását. Ha természetes módon nem megy, akkor javíthatjuk, biztosíthatjuk komfort hőérzetünket a különböző klímaberendezésekkel, légkondicionálókkal. Megmondom őszintén, sokáig előítéletem volt mindenféle „mesterséges”, a természetes környezetet módosító berendezéssel szemben, de az elmúlt egy-két évtized egyre gyorsuló éghajlatváltozása, melegedése miatt egyre inkább szükségessé válik, hogy mindennapjainkat a komfortos életünket biztosító céleszközökkel segítsük. Ma már különösen a városokban olyan éjszakai hőszigetek alakulnak ki, hogy az egészséges, pihentető alvás hőmérsékleti feltételei csak légkondicionálókkal biztosíthatók.

Ugyan már betöltöttem a 70. életévemet is, eddig szinte mindig elfogadtam a természeti környezetem kihívásait, próbáltam természetes úton alkalmazkodni az időnként előforduló szélsőségekhez. Ezért nem volt eddig a lakásunkban pl. légkondicionáló sem, de úgy érzem, hogy az időjárási szélsőségekkel való kihívások a következő években, évtizedekben már csak „rásegítéssel” viselhetők el, így a 2020-as nyár forró periódusait a lakásunkban már Fisher klíma tette elviselhetőbbé. A technika rohamos fejlődésével, ezeknek a modern klímaberendezéseknek a használatával meggyőződésem, hogy segítünk szervezetünknek az éghajlati szélsőségek emberibb elviselésében.

A globális felmelegedés az elkövetkező években, évtizedekben az emberiség életkörülményeinek egyik legnagyobb meghatározója, kihívása lesz. A Fisher klíma olyan termékekkel van a piacon, amelyek elviselhetőbbé, komfortosabbá teszik mindennapi életünket, arra hivatottak, hogy az előforduló, szélsőséges hőmérsékleti körülményeket a lakásunkban, munkahelyünkön tompítsák, elviselhetővé tegyék. Úgy érzem, mivel a globális felmelegedés hosszútávú (több évtizedes, évszázados) folyamat, a Fisher klímaberendezéseire a komfortosabb emberi életkörülmények biztosítása érdekében még nagyon sokáig lesz kereslet.

Amióta a Fisher „arca” vagyok, nagyon sok ismerősöm, akinek már ilyen légkondija van, gratulált, hogy valóban csúcsminőségű terméket ajánlok. Sokan pedig, akik mostanság terveznek klímaberendezést vásárolni, telefonon hívnak, hogy a „veterán” meteorológus jó prognózisaira is emlékezve választják a széles piaci kínálatból a Fisher klímát.”

(X)

2021.10.24. 10:31

Ma van a Magyar Operett Napja

2021.10.23. 15:37

Az 56-os forradalom amerikai emlékhelyeire látogathatunk egy applikáció segítségével

2021.10.22. 16:38

40 év után újra itt a "Tattoo You"

2021.10.22. 13:49

52 éves a Led Zeppelin II.

2021.10.22. 11:42

Celine Dion lemondta a show-ját Las Vegasban

2021.10.22. 09:48

Tom Jones fáradhatatlan: új dallal rukkolt elő – érkezik az újabb album is

2021.10.22. 09:30

Nagy siker Bécsben a gargalizálós PCR teszt

2021.10.21. 15:51

24 éve Elton John bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe

2021.10.21. 14:48

Eladó a Rémálom az Elm utcában című horrorban híressé vált ház

2021.10.21. 12:37

Paul McCartney és Lionel Richie is beiktat idén a Rock & Roll Hírességek Csarnokába

További hírek

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő