A Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója elárulta, hogy idén rengeteg új lakóval bővül a park, jönnek például kubai krokodilok, mely az egyik legritkább és legagresszívabb krokodilfaj.

Emellett egy sokkal szelídebb állattal is találkozhatnak nemsokára a budapestiek, ugyanis hamarosan beköltözhetnek az állatkert 2017-ben elpusztult két koalájának utódai.

A tervek között szerepel, hogy ismét legyen tasmán ördög is az állatok között, valamint új cápafajok és érkeznek a cápasuliba.

Persányi Miklós azt is elmondta, a folyamatosan épülő biodóm átadása egy-két hónappal késni fog, így az Európa legjobb szabadidős létesítménye díjat elnyert helyszín várhatóan csak 2021-ben nyitja meg kapuit. A biodóm monumentális méretei egyébként óriási kihívás elé állították az építészeket: 130 ezer köbméter földet mozgattak meg, tíz kilométer hosszúságban, és 1500 darab, ötméteres acélrudat illesztettek a talapzatba, amelyek a különleges épületet megalapozzák. Jelenleg már a biodóm burkolásán dolgoznak, amelyhez a közhiedelemmel ellentétben nem üveget, hanem úgynevezett fóliamembránt alkalmaznak.

2019.07.22. 07:48

Idén is vár az Állatkertek éjszakája

2018.10.01. 08:24

Nyugdíjas ősz az Állatkertben!

2019.04.05. 11:07

Fotópályázatot hirdetett az Állatkert

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő