„Állati jó” éve volt az Budapesti Állatkertnek, és persze a városligeti intézményt felkereső látogatóknak is. A 2019-es évben a közönség elsőszámú új kedvence a Cápasuli volt, de a Holnemvolt Várat és a Sünispotályt is nagyon megszerette a közönség. Különösen sok kisállat, kölyök és fióka született, közülük a hangyászsün bébi és a vombatkölyök világszenzációnak számít. A látogatószám is nőtt, így a Margitszigeti Vadasparkkal együtt az intézmény összesen 1,3 millió főnek nyújtott természetközeli szabadidős programot.

A városligeti intézmény továbbra is Magyarország legnépszerűbb és leglátogatottabb kulturális-turisztikai látnivalója, amelynek látogatottsága még nőtt is mintegy 30 ezer fővel a megelőző, 2018-as esztendőhöz képest. És ebben még nincs benne a Margitszigeti Vadaskert látogatóinak száma, amely az év során bőven meghaladta a 200 ezer főt. Így az intézmény az egész év során összességében közel 1 millió 300 ezer embernek nyújtott kikapcsolódást, természetközeli szabadidős programot.

A közönség egész éves érdeklődését és szeretetét, illetve a kimagasló számú látogatottságot az Állatkert újdonságokkal, sok érdekes kisállattal, új állatokkal, rengeteg látnivalóval és programmal, növekvő színvonalú szolgáltatásokkal igyekezett kiérdemelni és meghálálni.

A Budapesti Állatkert tegnap az alábbi közleményt adta ki:

“Megrendülten értesült a Fővárosi Állat- és Növénykert a németországi Krefeld állatkertjében január elsejére virradó éjjel pusztító tűzről, melyben több állat is elpusztult. Az állatkerti szakmai közösségen belüli szolidaritás jegyében a Budapesti Állatkert együttérzését fejezi ki a Rajna menti társintézménynek, és szükség esetén szakmai segítséget is kész nyújtani. Megrendítő dolog tűzben elpusztult állatokról hallani, akár állatkerti tűzesetről, akár lakástűzben megégett társállatokról, vagy éppen a természetben, erdő- és bozóttüzekben elpusztult vadállatokról van szó. Ráadásul a Krefeldi Állatkertben pusztító tűz oka a jelentések szerint szilveszteri tűzijáték volt!

A szilveszter éjjel használt pirotechnikai eszközök a fokozott tűzveszélyen túl egyéb jelentős problémákat is okoznak. Az általuk keltett hang- és fényhatások sok állatot rémisztenek meg, legyen szó kedvtelésből otthon tartott állatoktól, állatkertek lakóiról, vagy éppen a városok területén vadon élő állatokról. Sőt, az emberek között is jócskán akadnak, akiket zavar vagy megijeszt az ilyen eszközök használata. Ráadásul az Országos Mentőszolgálat friss közleménye szerint ezek az eszközök most szilveszterkor is több mint tucatnyi honfitársunknak okoztak komoly sérüléseket. Az állatvédő és állatmentő civil szervezetek is temérdek súlyos esetről, szívfájdító módon elveszett, vagy akár menekülés közben elpusztult házi kedvencről számoltak be. Az Állatkert vadállatmentéssel foglalkozó alapítványa szintén azt tapasztalja, hogy ilyenkor megsokasodnak a mentőhelyre bekerülő állatok, amelyek az elszenvedett sokk következtében kerülnek bajba. Mindezeket megfontolva a Budapesti Állatkert szívesen látna olyan szabályozást, amely a jelenleginél jóval szigorúbb keretek közé szorítaná a pirotechnikai eszközök használatát.”

2021.10.21. 14:48

Eladó a Rémálom az Elm utcában című horrorban híressé vált ház

2021.10.21. 12:37

Paul McCartney és Lionel Richie is beiktat idén a Rock & Roll Hírességek Csarnokába

2021.10.21. 09:25

Eddig soha nem hallott dallal lepi meg a rajongóit az ABBA

2021.10.21. 07:41

Tűzgömböt láttak Magyarország felett

2021.10.20. 16:11

Angie 48 éve hódít

2021.10.20. 13:47

42 éve elkezdődött az Eagles diadalmenete az amerikai slágerlistán

2021.10.20. 11:45

Hírességek hasonmásaitól hemzseg a Duran Duran új klipje

2021.10.20. 09:32

Tony Bennett rekordot döntött

2021.10.20. 08:03

A forradalom falusi történései elevenednek meg a Skanzenben a hétvégén

2021.10.19. 16:37

Budapesten ad koncertet jövőre a Pet Shop Boys

További hírek

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő