Képletesen szólva akár az egész Állatkert is odaférhet a karácsonyfa alá, ha valaki szeretteit valamilyen állatkerti ajándékkal, és ezen keresztül felejthetetlen állatkerti élményekkel ajándékozza meg.

A Fővárosi Állat- és Növénykert, illetve az Állatkerti Alapítvány az adventhez és a közelgő karácsonyhoz kapcsolódóan több akciót is hirdetett a napokban. Olyan ajándékötleteket javasolnak, amelyekkel nagy örömet lehet szerezni az állatbarátoknak, állatkert-barátoknak. Nagyszerű karácsonyi ajándék lehet például egy éves vagy négyévszakos állatkerti bérlet, egy állatkerti szolgáltatásokra beváltható utalvány, vagy valamelyik állat jelképes örökbefogadása. Idén először fenyőfát is örökbe lehet fogadni, sőt az Állatkerti Alapítvány karácsonyi képeslapküldő szolgálatot és adventi nyereményjátékot is indított.

Jelképes örökbefogadás ajándékba

Az egyik karácsonyi ajándékötlet az Állatkert lakóinak jelképes örökbefogadása. A kiválasztott állatról az Állatkerti Alapítvány a megajándékozandó nevére szóló oklevelet állít ki, amelyhez az állat életrajzi lapja és fényképe, illetve egy nevelőszülői kártya is tartozik: ezzel lehet részt venni az állatkerti nevelőszülők számára évente két alkalommal megrendezett különleges programon, az Állatkerti Nevelőszülők Találkozóján. Ezekhez a találkozókhoz „szülői értekezlet” is tartozik.

Fenyőfát is örökbe lehet fogadni

A karácsony egyik jelképe a fenyőfa, illetve a karácsonyfa, így az Állatkerti Alapítványnál ezúttal az Állatkert parkjában álló néhány fenyőt is örökbe lehet fogadni jelképesen. Összesen öt faegyed közül lehet választani, akik mind a karácsonyhoz kötődő nevet kaptak: Elfie, a tarkakérgű fenyő, Grincs, a himalájai selyemfenyő, Kevin, az araukária, Merry, a mandulafenyő és Noel, a japán erdeifenyő. A jelképes fenyőfa örökbefogadással az Állatkerti Alapítvány szándéka szerint azoknak is szeretnének egy alternatív ötletet adni, akik karácsonykor évről évre vacillálnak az igazi karácsonyfa, a műfenyő vagy más megoldások között.

Karácsonyi képeslapküldő szolgálat

A távol lakó családtagokkal és barátokkal normális körülmények között sem mindig sikerült karácsonykor személyesen találkozni. Most pedig, amikor a koronavírus járvány második hulláma miatt a közvetlen érintkezést minimálisra kell csökkenteni, még kevesebb a lehetőség. De azoknak is széppé lehet tenni az ünnepét, akikkel nem lesz alkalom személyesen találkozni. Erre nyújt lehetőséget az Állatkerti Alapítvány képeslapküldő szolgálata.

Az interneten és személyesen is elérhető

Bár az Állatkert a koronavírus járvány második hulláma miatt november 11-e óta zárva tart, ez nem okoz fennakadást az állatkerti karácsonyi ajándékok beszerzésében. Az Állatkert egyik jegypénztára ebben az időszakban is működik naponta 9-től 16 óráig.

Az Állatkertnek is segítség

Az Állatkerttel kapcsolatos ajándékok, így az állatkerti bérlet, utalvány, állatok vagy fenyők jelképes örökbefogadása és a képeslapküldés is nemcsak a megajándékozott családtagoknak, barátoknak szereznek örömet, hanem egyúttal támogatást jelentenek az Állatkert számára is.

Minden információt az Állatkert hivatalos honlapján találnak….

2021.10.18. 16:06

Népszerűek Bécsben a mobil oltópontok

2021.10.18. 11:45

A Gipsy Kings előtt tiszteleg egy új supergroup

2021.10.18. 08:03

A héten jön egy kis indián nyár

2021.10.17. 10:22

Október végén debütál a magyar mozikba az Éjjeli őrjárat című film

2021.10.16. 09:26

Szerződést bontott a hivatalos varázslójával az új-zélandi Christchurch

2021.10.15. 15:34

Újra itt a "Let It Be" - fantasztikus újrakiadással jelenik meg a The Beatles utolsó stúdióalbuma

2021.10.15. 13:16

Öreg-tavi halászfesztivál lesz holnap Tatán

2021.10.15. 11:29

Ma van a kézmosás világnapja!

2021.10.15. 09:24

A Genfi Nemzetközi Filmfesztiválon lesz A besúgó című magyar sorozat világpremierje

2021.10.15. 08:07

A WHO posztumusz díjjal tisztelgett Henrietta Lacks, a modern orvostudomány "anyja" előtt

További hírek

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő