Most vasárnap lesz apák napja, így a Gyerek Sziget harmadik hétvégéjén őket (is) ünnepeljük: apák napi meglepetések készülhetnek több helyszínen is, szombaton pedig hatalmas, családi PomPom Party veszi kezdetét. Persze nemcsak az apukák bulizhatnak ezúttal sem: ezen a hétvégén koncertezik még Szalóki Ági gyerekzenekarával és Kovácsovics Fruzsina, itt lesz Radványi Balázs és Varró Dániel, de a gyerekek a Rippel fivérek tanodáját is kipróbálhatják!

A Generali Nagyszínpadon Szalóki Ági ad szombaton különleges koncertet. A többszörös Fonogram-díjas énekesnő idén ünnepli, hogy 15 éve játszik együtt zenekarával és ez alkalomból 15, számukra kedves helyszínen elevenítik fel a legszebb pillanatokat, melyek között természetesen a Gyerek Sziget is ott lesz! A koncert utáni délután a Majorka Bábszínház játszik a kicsiknek, míg másnap Varró Dani hozza el gyereknyelven beszélő verseit Radványi Balázs megzenésítésével. Igazi humoros zene-bona veszi majd kezdetét, de délután is érdemes lesz a Nagyszínpad körül lebzselni: a Simorág TánCirkusz Ma No Mese c. előadásával egyszerre idézi meg a cirkuszt és a színházat, Kovácsovics Fruzsina pedig ábrándos gyerekdalait énekli a kicsiknek és gyereklelkű szüleiknek.

Ezen a hétvégén Apák napja alkalmából a gyerekek többféle, saját maguk által készített ajándékkal kedveskedhetnek édesapjuknak. A Kézműves Palotában például elkészíthetik a legjobb apának járó kitüntetést, a Családbarát Óbuda Sátorban pedig egy Apa-falon oszthatja meg mindenki, mit köszönne meg az apukájának. Persze, az édesapáknak is lesz program: ők játékos vetélkedőkön mérkőzhetnek meg, mint például a játékbaba-pelenkázó versenyen, szombaton pedig a PomPom Partyn bulizhatnak egy hatalmasat az egész családdal.

A Gyerek Sziget harmadik hétvégéjén is rengeteg újdonsággal lehet majd találkozni. Megnyílik például a Teddy Maci Kórház, ahol a gyerekek játszva tanulhatják meg, miként is zajlik egy orvosi rendelés és a macijukat meggyógyítva meggyőződhetnek arról, hogy egyáltalán nem olyan ijesztő dolog az orvoshoz járni, mint ahogy sokan gondolják. Ezen a hétvégén nyílik a Történelmi Játszótér is, ahol az egész család visszarepülhet a ’80-as évekbe. Itt együtt vetélkedhet a família és ha helyesen válaszolnak a kérdésekre, korabeli ajándékokat is hazavihetnek.

A Generali Sportpark is új kalandokkal készül. A Bagjumpon a legbátrabbak – és a 140 centiméternél magasabb és 10 évnél idősebb – lurkók kipróbálhatják a szabadesés élményét, a Foci-Szigeten pedig a labdarúgás szerelmesei tesztelhetik, milyen lehet egy óriási csocsóasztal bábjaként focizni. Sokak kedvence, a Bringás Kalandpark is várja még a bringázni vágyó pajtásokat.

Karamella Cirkuszvilágában ezúttal különleges vendégek érkeznek, ugyanis ezen a hétvégén nem máshonnan lehet ellesni az artista mesterséget, mint a Rippel Brothers Akadémia Cirkusztanodájától!
Ezen a hétvégén a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum utoljára várja a kíváncsiskodókat, akiknek azt mutatják be, miként utaztak régen és napjainkban az emberek.
A Gyerek Paradicsom a NKM energiájával helyszínen szombaton és vasárnap két alkalommal is Sziget felfedező túra indul, ahol a gyerekek megismerhetik a sziget élővilágát. Minden kiskutyára vagy kiscicára vágyó gyerkőcnek kötelező a Kutyafontos Játékok programja, ahol interaktív feladatok és játékok segítségével tanulhatják meg, miként is gondoskodhatnak négylábú családtagjaikról.
Sőt, ismereteiket tovább bővíthetik szombaton a Jane Goodall intézet által szervezett Tudod-e mi veszélyeztetni a főemlősöket programon, ahol a kicsik érzékenyítő játékok segítségével tanulhatnak a főemlősökről és a rájuk leselkedő veszélyekről.

Már csak két hétvége, a Gyerek Sziget, érdemes minden napot kihasználni!

2019.06.06. 15:56

Utcaszínház, bóhócok, Gryllus Vilmos, artisták- vár a Gyerek Sziget második hétvégéje!

2018.06.21. 11:51

Idén utoljára mulathatunk a Gyerek Szigeten

2018.05.30. 10:53

Minden hétvége gyereknap

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő