Az iskolák után a Fővárosi Állat- és Növénykertben is elkezdődött a tanév. A városligeti intézmény 850 féle állattal, valamint változatos pedagógiai programkínálattal és kedvezményekkel várja a tanulmányi csoportokat. Új kedvezményeket kínálnak a pedagógusoknak is, akik a számukra szervezett nyílt napon a helyszínen is megismerhetik a kertben igénybe vehető pedagógiai szolgáltatásokat.

A szórakoztatás, pontosabban a természetközeli szabadidős program biztosítása, a természetvédelem és a tudományos munka mellett a korszerű állatkertekben az oktatás, a környezeti nevelés, illetve a környezettudatos szemlélet formálása is kiemelt fontosságú feladat. Annál is inkább, mivel az állatkertek egyedülálló szemléltetési lehetőséget kínálnak, amelyet a tanárok, tanítók és óvodapedagógusok nagyszerűen be tudnak építeni pedagógiai munkájukba.

Nincs ez másként a Fővárosi Állat- és Növénykertben sem, ahová a tanév kezdete után nem sokkal már megérkeztek az első tanulmányi csoportok. A városliget intézmény minden nyár végén közzéteszi a soron következő tanévre szóló pedagógiai programkínálatát, amelyet részben közvetlenül juttat el a közoktatási intézményeknek, részben pedig hivatalos honlapján ( www.zoobudapest.com/oktatas ) teszi hozzáférhetővé.

2018.08.10. 07:00

Idén is vár az Állatkertek Éjszakája

2019.01.30. 09:30

Mackófesztivál vár az Állatkertben

2019.10.02. 09:27

Péntektől vasárnapig tart az Állatszeretet Fesztivál

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő