A közönség nemrég három perces álló ovációval ünnepelte a Velencei Filmfesztiválon Az első ember című filmet, amely Neil Armstrong holdraszállásáról szól, Ryan Goslinggal a főszerepben.

A kritikusok egyöntetűen az év egyik legjobb filmjeként üdvözölték, egyikük szerint a produkció olyan mérföldkő a ‘nemfikciós’ űrhajós filmek (lásd Apollo 13) műfajában, mint amilyen a Ryan közlegény megmentése a háborús filmek sorában. Mások azt emelték ki, hogy Damien Chazelle, aki a Kaliforniai álom alkotójaként 32 évesen a legfiatalabb Oscar®-nyertes rendező lett tavaly, ezzel az új opuszával a nagymesterek közé emelkedett.

Minden kritikus dicsérte a film komoly kutatómunkáról tanúskodó realizmusát, hangsúlyozva, hogy mindez nem megy az izgalmak rovására. Az Independent ítésze különösen Ryan Gosling alakításától volt elragadtatva, aki szinte alig beszél, gesztusokkal mutatja meg az első holdraszálló drámáját. A csúcsjelenetben elhangzó híres mondat – „Kis lépés ez egy embernek, nagy ugrás az emberiségnek” – már a hosszabb szónoklatok közé tartozik a kritikus szerint.
Az első ember október 18-án érkezik a hazai mozikba és már alig várjuk.

2017.04.03. 09:30

Ryan Gosling nagyon megszerette Budapestet

2017.05.09. 11:07

Harrison Ford a Szárnyas fejvadász folytatásának egy kulcsjelenetéről mesélt

2018.10.05. 17:01

A film, amit nagyon várunk: Első ember Ryan Goslinggal

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő