A hollywoodi színészcéh szerint az amerikai filmakadémia nyomást gyakorol a sztárokra, hogy az Oscar-gálán kívül más díjátadón ne szerepeljenek.

Az amerikai tévés és filmes színészek érdekvédelmi szervezete, a Screen Actors Guild (SAG-AFTRA) éles hangú közleményben vádolta meg a filmakadémiát “a tisztességtelen nyomásgyakorlás taktikájával”. Ilyen fellépésre mindeddig nem volt példa. A 160 ezer tagú szervezet arra hivatkozott, hogy már Hollywood-szerte köztudott: a filmakadémia nyomást gyakorol a színészekre, hogy a február 24-i Oscar-ceremónián kívül ne vállalják más díjátadó gálán a díjak átadását.

Közben az Oscar-gálának még mindig nincs házigazdája: Kevin Hart kényszerű visszavonulása után még nem sikerült olyan nagyágyút találnia a szervezőknek, aki biztosítaná a világszerte közvetített díjátadó show magas nézőszámát. Pedig a műsor producerei tisztában vannak azzal, hogy jelentős változtatásokra van szükség, hiszen tavaly mélypontra zuhant a gála iránti érdeklődés.

Az Oscar-ceremónia az elmúlt 91 évben eddig csak egyszer maradt házigazda nélkül. A februári gálára felkért Kevin Hartnak korábbi melegeket támadó twitteres megjegyzései miatt kellett visszavonulnia a feladattól. Eddig a jelek szerint nem találtak helyette alkalmas műsorvezetőt, ezért a filmakadémia szemmel láthatólag arra koncentrál, hogy a díjátadók között legyen minél több sztár, és velük emelje a rendezvény népszerűségét. Felröppent a hír, hogy esetleg a Bosszúállók sztárcsapatát is bevetnék a műsorban.

A 2018-as Oscar-show-nak rekordalacsony, 26,5 millió nézője volt, ezért a szervezők többek között megígérték, hogy 30 perccel rövidebb lesz a műsor, néhány díjat a reklámszünetekben adnak majd át. Az Oscar-jelöléseket január 22-én jelentik be.

Forrás: MTI

2019.01.23. 06:03

Kihirdették az Oscar-jelöléseket - A Bohém Rapszódia is nyerhet!

2019.01.08. 16:12

Susotázs: az Oscar-esélyes magyar rövidfilmet most itt is megnézheti!

2018.12.19. 10:21

Oscar-díj - Nem jutott be a szűkített listára a Napszállta

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő