A bicikliseké lesz a tér 2019. március 30-31-én Bécsben. Ekkor tartják ugyanis a város rendezvénynaptárában már fix programnak számító Argus Bike Festivalt, Ausztria legnagyobb kerékpáros összejövetelét. A legújabb biciklis trendek, kerékpármodellek, kiegészítők, lélegzetelállító bemutatók és a város legjobb street foodja várja az érdeklődőket.

Március végén két napra ismét a kerékpárosok Mekkájává változik a Bécsi Városháza előtti tér, a Rathausplatz, amely 1999 óta ad helyet Ausztria legnagyobb biciklis rendezvényének, az Argus Bike Festivalnak. Az esemény középpontja a mintegy száz kiállítót felvonultató vásár, ahol a kerékpározás szerelmesei mindent megtalálnak, mi szem-szájnak ingere.

Külön infosarkot kapnak az egyre népszerűbb, flaszterre és terepre egyaránt alkalmas gravel bike-ok, bárki kipróbálhatja a legújabb elektromos bicikliket, amelyek már számtalan formában és motorral léteznek, ahogy a különböző célcsoportokra és felhasználási területekre igazítják őket. Örök sláger az összecsukható kerékpár, amely azok számára jó választás, akik a biciklizést és a tömegközlekedést szeretnék kombinálni.

A vásár másik nagy slágerei a különböző teherkerékpárok, utánfutók, csomag- és gyerekszállító megoldások lesznek, mivel Bécsben egyre több család mond le az autóról. Természetesen lesz bolhapiac és gyűjtők találkozója is.

Eközben az FMBA World Tour Pro legjobb versenyzői rugaszkodnak el a Bécsi Városháza előtt felállított rámpáról, hogy minél magasabbra repüljenek a levegőben és közben minél kacifántosabb trükköket mutassanak be. A BMX-Jam keretében a spanyol szupersztár, Viki Gomez irányításával kóstolhatnak bele a műfajba az érdeklődők, a Wienerwald Trails csapata pedig a hegyi kerékpározás érzését hozza el a városba.

A fesztivál vasárnapjának elmaradhatatlan eseménye a RADpaRADe, amelynek keretében tavaly például 12 ezren kerekeztek végig békésen a városon. A családi kirándulásnak is beillő, színes rendezvénnyel arra hívják fel évről-évre a figyelmet, hogy a közterületek – beleértve az utakat – nem csak az autósoké.

Forrás: Eurocomm-PR

2019.05.31. 12:43

Ilyen egy elektromos kukásautó

2019.05.08. 10:27

Élő könyvekkel is beszélgethetnek a bécsi fesztiválon!

2017.03.14. 16:42

Ismét Bécs a világ legélhetőbb városa

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő