Halloween napján jelentette be új 2023-as turnéja állomásait a Hollywood Vampires, vagyis Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen. A világsztárok a Yorkshire-i tengerparton – az Egyesült Királyság legnagyobb, erre a célra épített szabadtéri koncertarénájában nyitják meg 2023-as brit turnéjukat július 5-én, majd pár nap múlva, július 18-án Budapesten a Sportarénában lépnek fel a kirobbanó show-jukkal.

„A világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat, olyan ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll, mint Alice Cooper, Johnny Depp, az Aerosmith’s-ből Joe Perry-és Tommy Henriksen. A bandát 2015-ben azért alapították, hogy tisztelegjenek a 70-es években elhunyt nagy rockzenészek emléke előtt.
Az zenekar egyébként arról a híres klubról kapta a nevét, amelyet Alice Cooper alapított a 70-es években és amelynek nem kevésbé híres tagjai közt ott volt John Lennon, Keith Moon a The Who-ból vagy Micky Dolenz a The Monkees-ból.

A Hollywood Vampires 2019-ben adta ki „Rise” című stúdió albumát, amelyen „véresen komoly” lázadó muzsikájukkal tisztelegnek a zeneirodalom nagy hősei és saját zenei anyagaik előtt. A járvány miatt az albumhoz kapcsolódó 2020-ra tervezett turnéjukat el kellett halasztaniuk, de amint lehetőség nyílt ismét elkezdtek közösen zenélni. A banda nagy rajongója a klasszikus brit rock’n’rollnak. The Who, Led Zeppelin, David Bowie, Motörhead és egyéb zenei ínyencségekkel fűszerezik meg a repertoárt.

” Már három éve, hogy a Vampires turnézott. Alig várom már, hogy visszatérhessek a srácokhoz, nagyon szeretek ebben a bandában lenni. A zenekarom nagyszerű és csodálatos, de a Vámpírokkal játszani az egy teljesen más helyzet. Egyáltalán nem foglalkozom színházzal, csak énekes vagyok egy zenekarban, és a zenekar történetesen az egyik legjobb banda a környéken!
Jó lesz látni Johnnyt, Joe-t, Buck-ot és Chris-t és a többi srácot. Zárd be az ajtókat, tedd magad köré a fokhagymát, mert jönnek a Vámpírok!” – mondta a 2023-as Hollywood Vampires tuné előtt a frontember, Alice Cooper.

Joe Perry hozzátette: „Jövő nyáron végre eljön az ideje, hogy a Hollywood-i vámpírok ismét feltámadjanak! Alig várjuk, hogy eljátsszuk legújabb albumunk, a Rise dalait minden rajongónk számára. A napok visszaszámlálása közben fokozódik az izgalom! Akkor találkozunk… ne feledd: hagyd otthon a fokhagymát!”.

Tommy Henriksen és a Hollywood Vampires producerei által készített 16 dalból álló ‘Rise’ album az elmúlt időszak egyik legtisztább, és legélvezetesebb rock and roll albuma, amelyet a zene mesterei és a stílus igazi rajongói alkottak. A 2015-ös debütáló lemezüktől eltérően a második album főleg saját dalokból áll, amelyeket a banda írt. A Vámpírok eredeti küldetésének szellemében van három olyan dalfeldolgozás, amelyeket eredetileg legendás rockerek írtak és rögzítettek, akik sajnos túl fiatalon haltak meg… őket igyekeznek feltámasztani.

The Doors, a Love, az AC/DC és a többi klasszikussal, valamint természetesen Alice és az Aerosmith slágereivel a Hollywood Vampires koncertjét 2018-ban a „legjobb előadásnak” választották a londoni Wembley Arénában.
“Szívből jövő pohárköszöntő a távolban élő barátokra” – írta a vámpírokról a The Times
A The Guardian szerint a a Hollywood Vampires zenéje „Egy lázadó ébredés”,
„Hangos és pörgős izgalom a rock n roll dacán, túlzásain, tombolásain, és még sokáig élénken emlékezni fogunk rá” – írta legutóbbi turnéjuk kapcsán a Louder Than War.

Kivételes vendégként 2023-ban a The Hollywood Vampires-hoz csatlakoznak a dél-afrikai Seether rockerek, akik több mint két évtizedes, meseszép karriert követően idén kiadták a 2020-as Si Vis Pacem, Para Bellum című albumuk Deluxe kiadását. 1999.-ben alakultak, és 2002-ben kiadták a „Disclaimer” című debütáló albumot, amelyen a „Fine Again” is szerepelt, és folyamatosan hatalmas sikert aratnak rajongóiknál.

Fotó: Todd Nakamine

2023.09.22. 16:00

Kürtőskalácsokat kóstolhatunk az Állatkertben

2023.09.22. 14:00

Madonna 36 éve állt először a brit albumlista élére

2023.09.22. 12:00

Isten éltesse a 72 éves David Coverdale-t!

2023.09.22. 10:48

Még 1 koncert Presser Gáborral – a Retro Rádióval ott lehet a VIP főpróbán!

2023.09.22. 08:00

Megnyílt a Szépművészeti Renoir-kiállítása

2023.09.21. 14:00

A Doors-szal elveszhetünk a Mátrixban

2023.09.21. 12:00

Eric Clapton zenével támogatja Kennedy Jr. választási kampányát

2023.09.21. 10:00

Az Európai Filmakadémia életműdíjjal tünteti ki Vanessa Redgrave-et

2023.09.21. 08:00

Lewandowski lett a harmadik "százados"

2023.09.20. 16:00

Egészségfesztivált rendeznek a Városligetben vasárnap

További hírek

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő