Clint Eastwood igazi csoda: a 89 éves színész-rendező újabb mozipremierre készül, és úgy tűnik, az Oscar-díj sincs kizárva. A Richard Jewell balladája (hazai bemutató: január 20.) legutóbbi néhány rendezéséhez hasonlóan megtörtént esetet dolgoz fel: az 1996-os atlantai olimpia idején egy Richard Jewell nevű őr bombát talált az olimpiai parkban.

Az ő bátor közreműködésének köszönhetően sikerült időben kimenekíteni mindenkit – ám a hős hamarosan közellenséggé vált, mert meggyanúsították azzal, hogy ő helyezte el a pokolgépet.

Eastwood kiváló szereposztást hozott össze – neki valószínűleg egy színész sem mond nemet. A címszereplő Paul Walter Hauser mellett Sam Rockwell, Josh Hamm, Kathy Bates és Olvia Wilde is játszik a filmben, a producerei között pedig Leonardo DiCaprio és Jonah Hill is ott van.

A legfrissebb bejelentés szerint a Richard Jewell balladája premierjére a novemberben Los Angelesben zajló AFI Festen kerül sor. Az Amerikai Filmintézet fesztiválja számos később Oscar-díjat nyert filmet indított el a pályáján, köztük például Eastwood 2014-es Amerikai mesterlövész-ét, amely azután hat Oscar-díjra jelöltek. A Richard Jewell balladája jó eséllyel versenyzik majd jövőre néhány kategóriában.

2019.01.21. 08:54

Clint Eastwood nem akar színészkedni

2018.12.18. 08:32

Egy elegáns premier nem családi esemény?

2018.06.10. 22:00

Clint Eastwood újra forgat

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő