Daniel Craig, Whoopi Goldberg, Awkwafina, Chris Evans, Tina Fey, és Brie Larson is díjat ad át az idei, 91. Oscar-díjátadó gálán.

Az ünnepség résztvevőinek listája a következő hetekben tovább bővül – közölte a szervezők képviseletében Donna Gigliotti producer és Glenn Weiss társproducer, rendező. A díjátadók között szerepel még Jennifer Lopez, Amy Poehler, Maya Rudolph, Amandla Stenberg, Charlize Theron, Tessa Thompson és Constance Wu is.

“Az Oscar-jelöltek hatalmas érdeklődést keltenek az egész világon történeteikkel, teljesítményükkel és szereplésükkel. Meg akarjuk adni a közönségnek a lehetőséget, hogy még egyszer átéljék azokat a pillanatokat, melyek megindítottak mindannyiunkat. Ez a filmek iránti univerzális szeretetünk ünnepe” – fogalmazott Gigliotti és Weiss.

“Az Oscar-díjátadó az év legnézettebb élő műsora. A show összekapcsolja a filmek erejét és történetét, valamint a műsort tévén követő közönséget kedvenc filmjeivel és sztárjaival” – mondta John Bailey, az amerikai filmakadémia elnöke.

A 91. Oscar-díjátadót február 24-én rendezik a hollywoodi Dolby Theaterben. Az ABC televízió több mint 225 országban és régióban fogja sugározni világszerte. Megtartották az Oscar-jelöltek ebédjét is a Beverly Hiltonban, melyen a díjra esélyesek megismerkedhettek egymással és korábbi Oscar-díjasokkal, valamint eligazítást és tippeket kaptak többek között az ideális köszönőbeszédről és az idei díjátadó menetéről.

A szervezők többek között elmondták: idén mindenkinek csupán 90 másodperce lesz a neve elhangzásától kezdve arra, hogy átvegye és megköszönje az elismerést. Idén abban is változik a műsor, hogy bizonyos díjakat reklámszünetben adnak át és lehetséges, hogy harminc év után először nem lesz műsorvezetője az eseménynek.

Forrás: MTI

2019.02.23. 10:10

A Netflix gőzerővel küzd első játékfilmes Oscarjáért

2019.02.15. 08:57

Oscar-díjátadó: 4 kategória díját a reklámszünetben adják át

2019.02.12. 14:34

Javier Bardem és Samuel L. Jackson is díjat ad át az Oscar-gálán

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő