Elhunyt 76 évesen a soul királynője, Aretha Franklin, akinek legismertebb számai olyan klasszikusok voltak, mint a Think, az I Say a Little Prayer vagy a névjegyeként is emlegetett Respect, és akit világszerte kulturális ikonként tiszteltek.

A művész halálát súlyos hasnyálmirigyrák okozta. A családja által az AP amerikai hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint Franklin helyi idő szerint csütörtökön délelőtt 9.50-kor hunyt el detroiti otthonában.

“Az élet egyik legsötétebb pillanatában nem találjuk a megfelelő szavakat, amely leírhatná szívünk fájdalmát. Családunk matriarcháját és szikláját veszítettük el” – fogalmaztak rokonai a közleményben. (MTI, fotó: Puzzlepix)

Aretha Franklin öt évtizedig tartó karrierje során rekordszámú 18 Grammy-díjat zsebelt be, több mint 75 millió lemezt adott el, és ő volt az első nő, akit beválasztottak a Rock & Roll Hírességek Csarnokába. Olyan örökzöld slágereket hagyott hátra mint az I Say a Little Prayer, Natural Woman és a Think. Éppen ötven éve, hogy kiadták ezeket a dalokat, ám népszerűségükből mit sem vesztettek, s borítékolható, hogy a következő generációk is megismerik ezeknek hála az egyedülálló hangját. (Bors)

2018.08.13. 14:59

Aretha Franklin családja felkészült a legrosszabbra

2018.09.01. 09:13

Elbúcsúztak Aretha Franklintől- Chaka Khan, Ariana Grande, Faith Hill, Stevie Wonder is énekelt a szertartáson

2018.10.31. 14:36

A soul királynőjének különleges albuma hamarosan megjelenik

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő