87 éves korában elhunyt Larry King – jelentette be szombaton az Ora TV, amelynek a legendás műsorvezető társalapítója volt.

Larry Kinget kórházban érte a halál, hosszas betegség után – erősítette meg a hírt King családja, de a pontos okot nem tették közzé. Bár számtalan súlyos betegsége volt, a műsorvezető január 2-án koronavírussal került kórházba, és komoly alapbetegségei miatt a kór hamar ledöntötte, lélegeztetőgépre volt szüksége.

Több mint 60 éves karrierrel a háta mögött Larry Kingre a nézői és a hallgatói az interjúk mestereként emlékeznek majd, akinek mindig sikerült elérnie, hogy a beszélgetőpartnerei teljesen megnyíljanak – függetlenül attól hogy hétköznapi emberek voltak vagy hírességek.

A legendás műsorvezető szakmai útja, az 50-es években, Floridában, helyi újságíróként és riporterkén indult, az ismertséget a 70-es években vezetett rádiós műsorai hozták meg a számára. „USA Today”-ben 20 éven át volt saját rovata, amit az olvasók imádtak. Az igazi hírnevet azonban a CNN-en futó, „Larry King Live” című műsor hozta meg a számára, amelyet King 1985-től, 25 éven át vezetett. A műsorban az amerikai az politikai, társadalmi és kulturális élet színe-java megfordult az évek során. A „Larry King Live” a Guinnness rekordok könyvébe is bekerült, mint a leghosszabb ideig, ugyanazon a csatornán, ugyanabban az időpontban, ugyanazzal a műsorvezetővel futó televíziós műsor.

2012-ben King az Ora TV produkciós társaság társalapítója lett, és természetesen a show-műsorátát is átköltöztette az Ora csatornájára, „Larry King Now” címen. Egy évvel később az RT Amerika megállapodást kötött az Ora TV-vel a Show jogaira, de ekkor Larry King azt mondta „inkább szeretek kérdéseket feltenni a hatalmon lévőknek, minthogy a nevükben beszéljek”. Aattól fogva a „Larry King Now”-t podcast formájban folytatta. Az RT America csatornáján pedig a „Politicking” című műsort vezette.

Larry King munkáját pályája során számtalan díjjal jutalmazták, számára azonban a 2011-es Emmy-díj volt a legértékesebb, amellyel egész munkásságát és a televíziós újságírásért tett erőfeszítéseit ismerte el a szakma.
„Büszke vagyok, hogy ebben a szakmában dolgozom, nem tudom elhagyni a pályát, képtelen voltam nyugdíjba menni. Így van ez, amikor a kollégáid elismerését élvezed, azokét az emberekét, akikkel közös a szakmátok. Nincsen ennél jobb dolog” – mondta a műsorvezető.

Különböző adatok szerint Larry King a pályája során 50-60 ezer interjút készített. Beszélgetett többek közt Martin Luther Kinggel, Margaret Thacherrel, Nelson Mandelával, Frank Sinatrával, Marlon Brandóval, Mike Tysonnal, Stevie Wonderrel, Paul McCartney-val, Richard Nixonnal indulva, az összes következő amerikai elnök is az interjúalanya volt, csakúgy, mint Mihail Gorbacsov, sőt Vlagyimir Putyin is.

Fotó: Greg Doherty/Getty Images

2021.11.27. 10:12

Állatvédők tiltakoznk amiért az európai állatkertek hím gorillákat akarnak leölni

2021.11.26. 16:00

Nagy Katalin himlőoltásról szóló levelét bocsátják árverésre Londonban

2021.11.26. 14:00

Megérkezett a Deep Purple vadonatúj albuma

2021.11.26. 12:00

Isten éltesse a ma 82 éves Tina Turnert!

2021.11.26. 10:00

Életet menthet a Tüzes Dalok hétvégéjén a Retro Rádióban!

2021.11.26. 08:00

Adventi falu, karácsonyi vásár, zenés előadások Szolnokon

2021.11.25. 14:00

Hollandiában egyhetes börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki a Mikulás "kilövésével" fenyegetett

2021.11.25. 12:00

Húsz művész dolgozta fel a Miénk itt a tér című LGT-dalt

2021.11.25. 10:00

Lábadozik a Nagy-korallzátony

2021.11.25. 08:00

Csütörtökön kezdődik az Egerszegi Advent

További hírek

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő