November 12-től látható a hazai mozikban az ősz romantikus vígjátéka, a Becsúszó szerelem, ami érzelmes, humoros történetén keresztül bepillantást enged a focidrukkerek lelkes, de ellentmondásos világába, az örökbefogadás bonyodalmaiba és a gyerekvárás mindenki életét, fenekestül felforgató helyzeteibe. A premierre várva összeszedtünk pár, a filmmel kapcsolatos kulisszatitkot:

1. A forgatókönyvet jegyző Bárány Mártonnak és a rendezést is elvállaló Nagy Viktor Oszkárnak régi terve volt egy olyan film, ami a focis szubkultúrát emberi oldaláról közelíti meg. Első perctől egy könnyedebb stílusú, humoros történetben gondolkoztak, amihez valós helyzetekből merítettek ötletet, de a megvalósítás során az érzelmekre, a humorra helyezték inkább a hangsúlyt.

2. A film előkészítése során az alkotók alaposan beleásták magukat a focidrukkerek világába. A rendezőt, és a főszereplőt alakító Ötvös Andrást saját élményekre, benyomásokra vágyva, több megszállott szurkolóval is összehozta a szerencse, akik betekintést engedtek nekik a mindennapjaikba. Megmutatták nekik azt is, ahogy a kedvenc csapatuk köré szervezik szinte az egész életüket, beleértve ebbe a családi, baráti kapcsolataikat, és a munkájukat is.

3. Hasonló előtanulmányokra, segítségre volt szüksége a Becsúszó szerelem női főhősének, a filmben várandós fiatal lányt alakító Gombó Viola Lottinak is a szerepe miatt. Még nincs saját gyermeke, ezért az anyukájától, nagymamájától kért és kapott tanácsokat ahhoz, hogyan kell egy egyre jobban gömbölyödő pocakkal létezni, mozogni, akár a legegyszerűbb hétköznapi teendőket is ellátni.

4. A forgatás változatos külső és belső helyeken zajlott. Budapest-szerte több mint 20 helyszínen dolgozott a stáb. Rögzítettek jeleneteket többek közt az egykori Néprajzi Múzeumban a Nyírő Gyula Kórházban, az Országos Rehabilitációs Intézetben, a csepeli Radnóti Miklós Művelődési Házban, az újpesti Esze Tamás Gyerekotthonban, a XI. kerületi Vegyész utcában, illetve egy frissen felújított stadionban is. A főváros határain túl a Pilisben is forogtak a kamerák.

5. Az állapotos főhősnő műhasa volt a legdrágább speciális kellék a filmben. Gombó Viola Lotti számára egy olyan gömbölyödő hasat kellett készíteni, ami teljesen élethű, kényelmes, és bírja a vizet is. Utóbbira azért volt szükség, mert a felvételek során számos jelenetet rögzítettek uszodában, ahol a vízben órákon át kellett a műpocakot viselő színésznőnek tartózkodnia. A Pohárnok Iván és csapata által készített kellék jól vizsgázott és pont úgy alkalmazkodott a körülményekhez, mint az igazi terhes pocak.

6. Sokáig kereste a stáb a két főszereplőt. Végül mindkettejüket szinte egy időben sikerült megtalálnia a rendezőnek. Nagy Viktor Oszkár örömmel vette tudomásul, hogy azért is működik annyira a kémia Ötvös András és Gombó Viola Lotti között, mert ismerik egymást korábbról, és már színpadon is dolgoztak együtt: a Belvárosi Színház Kaktuszvirág című romantikus komédiában egymás partnerei.

7. Romantikus, vicces helyzetek mellett kijut az izgalmakból is a főhősöknek a filmben, így akciódúsabb jelenetek vártak rájuk a forgatáson. Gombó Viola Lottinak egy magas épületből kellett kimászva megszöknie, míg Ötvös András bunyózhatott, illetve az aszfaltszaggató autóvezetést is kipróbálhatta a kamerák előtt. Mindkettejüket kaszkadőrök segítették a jelenetek biztonságos kivitelezésében.

8. Az alkotóknak a kisebb szerepekre is sikerült vezető hazai színészeket, művészeket megnyerniük. Ennek köszönhetően játszik a filmben Thuróczy Szabolcs, Stefanovics Angéla, Orosz Ákos, Hajdu Szabolcs, Rajkai Zoltán, Tenki Réka, Urbanovits Krisztina, Pelsőczy Réka, Nagy Mari, Derzsi János és Szabó Simon is.

A Becsúszó szerelem Nagy Viktor Oszkár filmje, aki első játékfilm rendezésével, az Apafölddel a nemzetközi kritikusok Gene Moskowitz díját nyerte el a 40. Magyar Filmszemlén. A Campfilm gyártásában, a Sparks koprodukciójában, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült Becsúszó szerelem a Vertigo Média forgalmazásában november 12-től lesz látható a hazai mozikban.

 

2021.12.02. 11:59

Magyarországon is fellép az 50 éves jubileumát ünneplő Uriah Heep

2021.12.02. 10:00

Látványos bolygóegyüttállás várható december 10-én

2021.12.02. 08:00

Lesz jövőre busójárás Mohácson

2021.12.01. 16:00

Presser Gábor nyilvános főpróbát tart 2022-es koncertjei előtt

2021.12.01. 14:09

Beatles-könyv jelent meg magyarul, az angol kiadással egy időben

2021.12.01. 12:00

Deep Purple-klasszikusok Ian Paice-szel - Budapesten koncertezik a brit banda dobosa

2021.12.01. 10:00

Ma van a Magyar Rádiózás Napja!

2021.12.01. 08:00

A Sziámi együttes 25 év után ismét színpadra lép

2021.11.30. 16:26

Szigorodik az állatvédelmi törvény

2021.11.30. 14:00

Billy Idol 66!

További hírek

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő