Az autorizált életrajz különleges műfaj, mivel annak a személynek a jóváhagyásával, sőt nem egyszer gondozásában készül, akiről szól. Emiatt aztán a legtöbb autorizált életrajz erősen kozmetikázott, mivel az alany nyilván nem törekszik arra, hogy kellemetlen dolgok is nyilvánosságra kerüljenek róla.

A Rocketman című életrajzi fantasy filmmusical Elton Johnról szól, és a művész tevékeny hozzájárulásával készült (sőt párja, David Furnish az egyik producer, ő pedig az egyik executive producer), mégsem kozmetikázott darab, hanem „csúnya”, ahogyan a főszereplő Taron Egerton fogalmaz.

Például amikor a néző először megpillantja Elton Johnt, éppen rehabra készül, szakad róla a víz és a fogát csikorgatja. Maga a film pedig azokból az emlékekből áll össze, amelyek Eltonban az elvonókúra során feltolulnak. Bepillanthatunk a művész gyerekkorába is, amely minden túlzás nélkül nehéznek nevezhető, és utána ez a helyzet már csak fokozódott.

A főszereplő Egerton azt is mondja, hogy „a film egy nagyszerű ember nyers ünneplése”. A saját alakításával kapcsolatban megjegyzi, hogy reméli, betekintést engedhet egy olyan ember életébe, aki köztudottan zabolátlan életet élt, de az alkotók ugyanakkor arra is törekedtek, hogy örömet szerezzenek az Elton-rajongóknak.

A filmnek még nincs korhatár besorolása, de szigorra lehet számítani.

(Rocketman – hazai bemutató: 2019. június 6.)

2018.12.17. 07:53

Elton John megformálója rászokott a zongorázásra

2018.05.07. 13:40

Elton Johnról készül életrajzi film!

2021.03.25. 13:09

Csodagyerek volt, már 3 évesen zongorázott - Elton John ma 74 éves!

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő