Föld Fesztivál, tavaszi sokadalom és gorilla nap: ezekkel a rendezvényekkel várja látogatóit az Állatkert a hét utolsó két, illetve három napján. A sok-sok program mellett nincs hiány az egyéb látnivalókban sem, hiszen számos kisállat, kölyök és fióka cseperedik éppen.

Rengeteg programmal készül tehát az Állatkert a most következő hétvégére. A Föld Fesztivál már április 26-án, azaz pénteken elkezdődik, és egészen 28-áig, tehát vasárnapig tart. A fesztivállal párhuzamosan a két hétvégi napon, szombaton és vasárnap tavaszi sokadalom is várja a családokat az Állatkert játszóparkjában, a Holnemvolt Várban. Az emberszabású majmokat bemutató állatház környékén pedig a szombati napon külön gorilla napot is tartanak.

Föld Fesztivál tizenegyedszerre
A Föld Fesztivált 2009 óta rendezi meg minden évben az Állatkert. Maga a fesztivál tulajdonképpen a Föld napjának több napon át tartó eseménysorozattá való kibővítését jelenti.

Gorilla nap gyöngylakodalommal
27-én szombaton, vagyis a három napon át tartó Föld Fesztivál második napján az emberszabású majmokat bemutató állatházban és környékén külön gorilla napot is tartanak, amelynek programjait – a Jane Goodall Intézettel együttműködve – az emberszabásúaknak, ezen belül is elsősorban a gorilláknak szentelik. Az érdekes programokból kiderül, mit érdemes tudni ezekről a különleges állatokról, hogy milyen veszélyek fenyegetik fennmaradásukat a természetben, és hogy mit lehet tenni a megmentésük érdekében, például a már nem használt mobiltelefonok szelektív gyűjtésével.

Tavaszi sokadalom a Holnemvolt Várban
Szombaton és vasárnap az Állatkert tavaly májusban megnyílt új játszóparkjában, a Holnemvolt Várban még tavaszi sokadalommal is várják az érdeklődőket, elsősorban persze a kisgyermekes családokat. Többek között lesz bábszínház, papírszínház, vándormuzsikus és fergeteges táncház is.

Állatkerti gyermekáldás
Az Állatkert több pontján is gyermekáldás volt a közelmúltban. A Dél-Amerikában őshonos vízidisznóknál kettő, a nagy maráknál négy kölyök cseperedik. A Bennett-kenguruknál is több, különböző korú kölyök van, s egy kis szerencsével már a vombatkölyköt is lehet látni. A Varázshegyben aranyos fürjcsibék keltek nemrég, a Nagyszikla oldalában lakó ázsiai vadkutyáknál pedig tizenegy kölyök hancúrozik naphosszat. A Holnemvolt Várhoz tartozó Majorságban több gyimesi racka bárány cseperedik, az állatsimogatóban pedig a kisbárányok mellett aranyos kecskegidákkal is találkozhatnak a látogatók.

2019.08.27. 10:54

Most pénteken Állatkertek Éjszakája

2019.05.09. 11:18

Bemutatták az állatkerti nyáresti koncertsorozat programját

2019.07.15. 11:11

Újszülött kiselefánt a bécsi állatkertben

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő