Szeptember 1-jén, szombaton rendezik meg a 10. Pozsonyi Pikniket Budapesten: az egész napos XIII. kerületi kulturális fesztiválon színházi, zenei és irodalmi programokkal várják a látogatókat.

Az idén tizedik alkalommal megvalósuló rendezvény mára az ország egyik legnagyobb kulturális seregszemléjévé vált. Újlipótváros civil kulturális fesztiválja szombaton 10 és 21 óra között a XIII. kerületi Újpesti rakparton, a Jászai Mari tér és a Szent István park között kínál programokat sokféle műfajban.

A rendezvényen hagyomány a tematikus utcák sora, bár a színházak utcája az idén inkább színházak parkja lesz, olyan sok társulattal és művésszel találkozhatnak az érdeklődők a Szent István park keleti oldalán.

Az idén is kortárs festőművészek várják az érdeklődőket a Piknik Galéria, illetve Weiler Péter festő, író szervezésében, munkáikra a helyszínen licitálni lehet, a bevétel jótékony célokat szolgál.

A további tematikus utcák között van a könyvesek utcája az Újpesti rakparton, ahol írókkal találkozhatnak az érdeklődők, a Gasztro utca és a média sor. A Gyerek-piknik programjairól idén is a Hatszín Teátrum gondoskodik Radnóti Miklós utcai helyszínén.

A felnőttek számára programokat kínáló két színpad fellépői között vannak a Vígszínház művészei, Kern András és ifj. Vidnyánszky Attila, a Liszt Ferenc Kamrazenekar, a Szent Efrém Férfikar, valamint a Nemzeti Táncszínház. Színpadra lép Jávori Ferenc, Dunai Tamás és Darvas Ferenc is. Saját művét olvassa fel Erdős Virág, Lackfi János, Lukács Sándor és Nyáry Krisztián, aki a Pozsonyi Piknik egyik alapítójáról és névadójáról, Bächer Iván íróról is megemlékezik.

Fellép a Fischer Annie Zeneiskola két együttese, valamint a Dumaszínház, a Budapesti Operettszínház, a Magyar Színház, a József Attila Színház, az Átrium és a Karinthy Színház produkciója is látható lesz. Puskás Péter és Szlovákiából a Fats Jazz Band koncertjére is várják a közönséget. A rendezvényen megemlékeznek tanítványai – köztük László Boldizsár, Zsédenyi Adrienn, Kádek Heni – a legendás újlipótvárosi énektanárról, Sík Olgáról.

Színpadra lép Szörényi Levente a Vujicsics Együttes kíséretében. A színpadok között az írók dedikálnak, a színházak kisebb felolvasásokat tartanak.

MTI, fotó: facebook.com/PozsonyiPiknik/Pásztor Csaba

2018.06.13. 09:40

A budapestiek költik a legtöbb pénzt nyaralásra

2017.08.21. 09:10

Budapest menőbb város, mint Prága vagy Róma!

2017.11.21. 14:36

Kiderült melyik Budapest legdrágább utcája

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő