Ezen a hétvégén megtudhatják, vajon divat-e a jómodor, de szó lesz arról is, hogy a rászorulóknak nem csak karácsonykor van szükségük ránk. Hevesi Tamás pedig bemutatja új dalát a Retro Rádióban. Tartsanak Leirer Timivel a Hétvége Reggelben szombaton és vasárnap, 06.00-10.00-ig!

Szombat reggel Timi vendége lesz Schiffer Miklós stílustanácsadó, akivel ezúttal a viselkedéskultúráról beszélgetünk. Divat-e a jómodor? A stílus a jól kiválasztott ruháktól és kiegészítőktől, vagy a viselkedéstől függ inkább? Tudunk-e viselkedni, tisztában vagyunk-e az alapvető szabályokkal? – tesszük fel a kérdést a szakembernek.

Akkor és Most rovatunk vendége Hevesi Tamás lesz, aki bemutatja vadonatúj dalát a Retro Rádióban. Beszélgetünk a zenésszel inspirációkról, fociról és járványhelyzetről is.

Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs vezetője minden szombat reggel a rendelkezésünkre áll, hogy segítsen megóvni bennünket, és idősebb családtagjainkat a bajtól, a bűncselekményektől. Ezúttal – november elseje kapcsán – arról beszélgetünk, mire ügyeljenek hallgatóink a temetők környékén.

Érdemes fülelni, mert további izgalmas témákkal készülünk: hatalmas az igény a rugalmasabb időbeosztású, tanfolyami rendszerben induló képzések iránt, de a felnőttképzők már csak decembert 31-ig indíthatnak OKJ-s képzéseket. Idén az Országos Képzési Jegyzéket a Szakmajegyzék váltotta fel, mely mindössze 174 alapszakmát tartalmaz. A változás keretében több népszerű szakma teljesen kikerült a jegyzékből, több pedig csak iskolarendszerű képzésben, 2-5 év alatt lesz majd megszerezhető. A változásokról és az idei lehetőségekről kérdezzük Szabó Andreát a tanfolyamOKJ.hu tanfolyamkereső, felnőttképzés-közvetítő oldalának szerkesztőjét.

Vasárnap körbejárjuk, hogy az ünnepek közeledtével bizony fellángol az adakozási kedv, sokan szeretnek ilyenkor jótékonykodni. Fontos azonban, hogy „jól segítsünk” és, hogy tisztában legyünk vele, a rászorulóknak nem csak karácsonykor van szükségük ránk. Vendégünk Nagy Noémi divattervező lesz a Hétvége Reggelben. Az üzletasszony lelkesen fogott bele a gyermekotthonok lakóit segítő Kuckó Önkéntes Program nevű szervezet támogatásába.

Minden vasárnap Magyarország tájain kalandozunk Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas újságíróval, turisztikai szakértővel. A célunk, hogy megmutassuk, milyen sok remek hely van Magyarországon, ahol talán még nem jártunk és amiről talán még nem is hallottunk. Ezen a vasárnap reggelen Budapesten kószálunk, megnézzük a fővárost, talán egy kicsit másképp.

Majd utazunk tovább és egy igen izgalmas témát járunk körül. Ültek-e már a kedves hallgatók léghajón? És vajon tudják-e, mi kell ahhoz, hogy valakiből léghajó pilóta legyen? Nos, erre is fény derül Segítségünkre lesz Császár Dalma, a Unique Ballonsport klub elnöke, hőlégballon pilóta, oktató.

2021.10.18. 16:06

Népszerűek Bécsben a mobil oltópontok

2021.10.18. 11:45

A Gipsy Kings előtt tiszteleg egy új supergroup

2021.10.18. 08:03

A héten jön egy kis indián nyár

2021.10.17. 10:22

Október végén debütál a magyar mozikba az Éjjeli őrjárat című film

2021.10.16. 09:26

Szerződést bontott a hivatalos varázslójával az új-zélandi Christchurch

2021.10.15. 15:34

Újra itt a "Let It Be" - fantasztikus újrakiadással jelenik meg a The Beatles utolsó stúdióalbuma

2021.10.15. 13:16

Öreg-tavi halászfesztivál lesz holnap Tatán

2021.10.15. 11:29

Ma van a kézmosás világnapja!

2021.10.15. 09:24

A Genfi Nemzetközi Filmfesztiválon lesz A besúgó című magyar sorozat világpremierje

2021.10.15. 08:07

A WHO posztumusz díjjal tisztelgett Henrietta Lacks, a modern orvostudomány "anyja" előtt

További hírek

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő