A dal a VOLT FILM által jegyzett Road Movie-sorozathoz készült, amelynek új, 16. epizódja ezúttal is bejárja Magyarországot – a dalhoz Török Ferenc készített klipet.

A 2021-es feldolgozásakor az LGT-tagok – Karácsony János, Presser Gábor és Solti János – mellett Bagossy Norbi, Beck Zoli, Födő Sándor, Járai Márk, Lábas Viki, Oláh Ibolya, Papp Szabi, Rúzsa Magdi, Sena, Sipeki Zoltán, Szabó Attila, Szabó Tamás, Vitáris Iván, Wunderlich József és Zorán vonult stúdióba. A nyár eleji felvételen Kiss Tibi is megjelent, aki hosszú idő után először ebben a dalban szerepel, amelynek ötletgazdája Radnai Péter.

A dalszerző Presser Gábor aktívan részt vett a feldolgozás elkészítésében. Nemcsak jelen volt a stúdióban, hanem a hangkeverés is az ő munkáját dicséri. “A Miénk itt a tér egy ’73-mas szerzemény. Arról az érzésről szól, amikor néha átmentünk Budára és megnéztük, hogy milyen szép is az. Aztán hazamentünk a régi gangos házakba. Én ezt egy egyszerű dalnak szántam, de tapasztalom, hogy a zeneszámoknak lehet egy saját élete, amit nem a szerző szült. A Miénk itt a térnek sok élete született az évtizedek során” – idézi a közlemény Presser Gábort.

A Road Movie-sorozat küldetése, hogy hazai szerzők, előadók közreműködésével járja körbe a történelmi Magyarországot, a sokak által szeretett előadók szemüvegén és élményein, dalain keresztül mutatja be, kinek mit jelent egy város, falu, régió vagy akár csak egy utca, egy tér – olvasható a közleményben.

“A Road Movie az elmúlt két évben 15 helyen járt, szerte az országban, 15 magyar várost, tájat mutatott be, határon innen és túl. Ez a dal most lehetőséget adott arra, hogy sok-sok élő legenda és fiatal zenész megmutassa a +saját terét+, meséljen azokról a titkos vagy éppen ismert helyekről, amelyekhez személyes viszonyuk, kapcsolatuk fűződik” – fogalmazott Lobenwein Norbert, a Road Movie producere.

A dalokhoz izgalmas klipek születnek, az alkotók pedig Tilla kíséretében egy-egy hosszabb filmben, a Road Movie Guide-ban mesélnek a szívükhöz közeli tájakról.
A Miénk itt a tér klipjét Török Ferenc rendezte. Míg a klip a rendező koncepciója szerint egyetlen helyen, a Budakeszi Arborétumban forgott, addig Könyves Dina rendező és Tilla kamerával és mikrofonnal a kézben utazta körbe az országot. Beck Zolival, Járai Márkkal és Wunderlich Józseffel Pécsen, Lábas Vikivel és Bagossy Norbival a Balatonon, Vitáris Ivánnal és Török Ferivel pedig Budapesten jártak. A többi “kedvenc tér” kiderül a Road Movie Guide-ból.

2019-ben, az első dalban a Margaret Island a Balaton déli partját mutatta be, majd Rúzsa Magdi Kishegyesre, a Road zenekar a Mátrába, a Hiperkarma a Mecsekbe, a Tankcsapda Debrecenbe, Bagossy Brothers Company Gyergyószentmiklósra kalauzolta rajongóit.
A Road Movie 2022-ben is folytatja az országjárást.

Forrás: MTI

Fotó: YouTube

2021.12.05. 11:13

120 éve született Walt Disney

2021.12.05. 09:55

Többfelé megmaradt a hó és néhol újabb havazás várható

2021.12.04. 10:50

Éljen A nagy Lebowski - Jeff Bridges 72 éves!

2021.12.03. 16:27

Lewandowski az év játékosa

2021.12.03. 14:00

Klipet kapott a ZZ Top gitárosának karácsonyi dala

2021.12.03. 12:00

Tony Bennettel és Lady Gagával tér vissza a népszerű MTV Unplugged koncertsorozat

2021.12.03. 10:00

Másodfokon is megnyerte a Mail on Sunday elleni sajtópert Meghan Markle

2021.12.03. 08:00

Albumon élvezhetjük Magyarország természethangjait

2021.12.02. 16:00

Újra kanapékoncerteket adnak a Bécsi Filharmonikusok

2021.12.02. 14:03

Elindultak a fényvillamosok Budapesten

További hírek

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő