Hivatalos látogatások alkalmából a brit uralkodó akaratlanul is betekintést enged a rezidenciájába, ahol az antik bútorok mellett váratlan tárgyak is felbukkannak, amelyek első látásra egyáltalán nem illenek a ‘királyi lak’ berendezéséhez.

A brit uralkodót azonban egy fokkal közelebb érezhetjük magunkhoz, amikor rájövünk, hogy ugyanazokkal a holmikkal veszi körül magát, mint amelyeket bármely átlagos háztartásban megtalálunk – írja a brit Hello Magazin.

30 fontos elektromos kályha

Az észt elnök, Kersti Kaljulaid látogatása alkalmával készült felvételeken igen érdekes tárgy tűnt fel a Buckingham palota egyik szobájában. Egy aranyozott asztalka mellett, kis, műanyag elektromos kályha bújt meg. Becslések szerint a fűtőberendezés nem kerül többe 30 fontnál és lehetne bármelyik brit család otthonában.

Háztartási eszközök és rövidáru a House of Fraser-től és John Lewis-tól

II. Erzsébet használati tárgyai között teljesen hétköznapi gyártók darabjai is megtalálhatóak. Őfelsége például előszeretettel vásárol a House of Fraser áruházból, amely teljesen átlagos, és a királynő bármely alattvalója számára elérhető áru termékeket forgalmaz. Bár magasabb színvonalat képvisel, de hasonló a helyzet a John Lewis áruházlánccal is, akiktől II. Erzsébet elsősorban a rövidárut szerzi be.

Díjak, emlékek

Néhány éve az is kiderült, hogy II. Erzsébet, a brit filmművészetnek és televíziózásnak nyújtott több évtizedes támogatásáért kapott BAFTA-díjat nem süllyesztette el valamelyik fiókba, hanem előkelő helyen tartja, a Windsori kastély egyik szobájában. A szobrocska egy kisasztalon kapott helyet, több családi fotó társaságában.

Családi fotók

Mint édesanya és nagymama, II. Erzsébet is számtalan családi fotóval díszíti az otthonát. Ezek ráadásul nem a hivatalos, protokoll szerint készült képek, hanem olyan felvételek, amelyek soha nem jelentek meg sehol. A Buckingham palota komódjain számos képkeret található, többek közt Fülöp hercegről és természetesen a királyi unokákról, készült fotókkal, köztük például Zara 2011-es esküvőjén készült felvétellel.

Bankomat

Bár soha nem készült róla felvétel, de többször is megerősített hír, hogy II. Erzsébet, a családja és az alkalmazottai számára bankomat áll rendelkezésre a Buckinghan palotában, illetve saját postahivataluk is van – amely természetesen más postahivatalokhoz hasonlóan a szigetországban, a Royal Mail, vagyis a brit királyi posta égisze alatt működik.

Fotó: Getty Images Europe

2021.12.01. 14:09

Beatles-könyv jelent meg magyarul, az angol kiadással egy időben

2021.12.01. 12:00

Deep Purple-klasszikusok Ian Paice-szel - Budapesten koncertezik a brit banda dobosa

2021.12.01. 10:00

Ma van a Magyar Rádiózás Napja!

2021.12.01. 08:00

A Sziámi együttes 25 év után ismét színpadra lép

2021.11.30. 16:26

Szigorodik az állatvédelmi törvény

2021.11.30. 14:00

Billy Idol 66!

2021.11.30. 12:00

Lisztet és Chopint játszik az okospad

2021.11.30. 10:00

„Sötét illattal” jelentkezett a Balck Sabbath gitárosa

2021.11.30. 08:00

Megkezdődött az énekesmadár-etetési szezon

2021.11.29. 16:00

Julia Roberts és George Clooney miatt átépítettek egy fél szigetet

További hírek

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő