Mark Wahlberget csütörtöktől az Instant család című vígjátékban láthatjuk, amelyben örökbefogadó szülőt alakít Rose Byrne oldalán. A merész házaspár megtapasztalja, hogy három gyerek örökbefogadása nem fáklyásmenet, különösen, ha egyikük lázadó kamasz (Isabela Moner).

Amikor Pete (Mark Wahlberg) és Ellie (Rose Byrne) úgy döntenek, hogy családot alapítanak, az örökbefogadás ingoványos talaján kénytelenek fogódzót találni. Rátalálnak három testvérre, köztük a lázadó kamaszra, Lizzyre (Isabela Moner), és egy pillanat alatt nulláról háromra ugrik a gyerekeik száma. Az újdonsült szülők kétségbeesetten igyekeznek megfelelni az instant család támasztotta elvárásoknak. Az Instant család történetét a forgatókönyvíró/rendező/producer, Sean Anders személyes tapasztalatai inspirálták.

Anders két sikerfilmje, a Megjött apuci és a Megjött apuci 2. elkészítése között látott neki az Instant család megírásához John Morris író-proucerrel. A két említett vígjáték harsány poénjai között finoman érzékeltették, hogyan működik egy olyan család, ahol nagyon különböző emberek próbálkoznak a békés egymás mellett élés megvalósításával, több-kevesebb sikerrel. Mostani filmjében Anders a téma teljes kiaknázására koncentrál olyan intentzitással, hogy, mint Ellie érzékletesen megfogalmazza, „még a szar is potyog”.

Meglehet, az örökbefogadás komoly téma egy film számára, Andersnek azonban nem okoz nehézséget, hogy a dolog könnyedebb oldalát is bemutassa, hiszen története saját élményekből táplálkozik. Amikor Anders és felesége örökbe fogadott három testvért, „egy csomó vicces dolog történt, meg rengeteg frusztáló is. Ha hazaviszel három gyereket, akik hirtelen a saját porontyaid lettek, de nem ismered őket, és ők sem ismernek téged, ebből igazi tévedések vígjátéka bontakozik ki…

2018.11.07. 11:02

Újra mozikban A tanú

2018.12.03. 08:05

Az Óz, a csodák csodája minden idők legnagyobb hatású filmje

2018.06.28. 09:29

Megérkezett a Liza, a rókatündér rendezője, Ujj Mészáros Károly új filmjének első előzetese!

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő