Ahogy tavaly is, négy nyári hétvégén zárják majd le az átkelőt az autóforgalom elől, hogy a hídon közösségi programokat, koncerteket és kulturális találkozókat szervezzenek. Július 14. és augusztus 5. között négy egymást követő szombat-vasárnap vehetik birtokba a hidat a budapestiek.

A Szabihíd projekt alulról jövő kezdeményezésként indult két éve, amikor a lezárt hídon több spontán szabadtéri program is megvalósult. A fővárosiak megszerették a helyszínt, így a városvezetés minden évben átengedi nekik a Duna feletti átkelőt néhány napra.

A Dunához kapcsolódó nyári fővárosi rendezvények:

A Budapesti Nyári Fesztivál egyik legfőbb helyszíne, az idén 80 éves Margitszigeti Szabadtéri Színpad lesz, amelyhez idén egy uszály is csatlakozik, ahol a budapestiek egy musical kulisszatitkaiba pillanthatnak be. Megrendezik augusztus végén a Dunapest összművészeti fesztivált is, amelyen több mint 100 fellépő mutatja be, mit jelent számára a Duna. Szeptember 1-jén lesz megint a Duna-átúszás is, valamint Citadellán futás, a Klauzál téren pedig grundfocibajnokság és streetball is várja majd a sportolni vágyó közönséget.

MTI

2017.07.05. 08:33

Hőség Rómában: kutakat zárnak el

2018.05.09. 10:58

Zenés Állatkerti Esték várnak idén is!

2016.09.08. 13:42

Jön a Dining Guide Street Food show

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő