Február 11-én ünnepli 72. születésnapját a Retro Rádió Három kívánság című műsorának házigazdája, Dévényi Tibor!

Születésnapján a legendás műsorvezető három exkluzív információt is megosztott hallgatóinkkal.

– Fontosak az ön számára a születésnapok? Melyik volt a legemlékezetesebb?

– Hetven éves koromig természetesen fontosak voltak, azóta már csak mosolyogva szemléljük a dátumot. A legemlékezetesebb születésnapom is a hetvenhez köthető: két évvel ezelőtt fiaimmal együtt ünnepeltem meg a kerek jubileumot, nem is akárhogyan. Az EFOTT-on léptünk fel több ezer ember előtt és ezt soha nem felejtem el.

– Milyenek a visszajelzések a hallgatóktól a Három kívánságról? Gondolom ez az erős brand és műsor mindenkiből előhozta a kellemes fiatalkori emlékeit…

– Az elmúlt 50 évben mindig tudtam mikor vagyok népszerű és szerencsére most a Retro Rádióban az lehetek a Három kívánsággal. Az emberek átintegetnek az autókból, kiabálnak nekem, sőt, van aki csak azért telefonál, hogy hallja a hangomat – és ez nagy öröm. Az emlékek miatt is szeretik a műsort.

– Nemrég azt mesélte: “ötvenezer történetem van akár a Három kívánságokból is…” hol tart most a sztorizásban, hányat mesélt el ebből az ötvenezerből a Retro Rádió hallgatóinak?

– Egy adásba kb. öt-hat történet fér el, szóval van még bőven. Ráadásul most dupla erővel gyűjtöm a sztorikat, ugyanis tavasszal az Ünnepi Könyvhétre megjelenik, az egyelőre “Sztorimorzsák” munkacímmel futó első könyvem, melyben érdekesebbnél érdekesebb történeteket olvashatnak majd. Rengeteget utaztam, számtalan helyen felléptem. Tudod, mindenkivel jóban voltam, Alfonzóval, Zoránnal, Koncz Zsuzsáva és elképesztő mennyiségű sztorink volt, ezer történet hangzott el útjaim során akár az öltözőkben várakozva- ezeket a kalandokat most a kronológiai sorrendtől eltekintve könyvbe gyűjtjük.

Magyarország egyik legrégebbi lemezlovasa, Dévényi Tibor minden szombat délelőtt 10-13 óra között teljesíti a zenei kívánságokat a Retro Rádióban. A nagy generáció egyik ikonikus alakja a Magyar Televízió számára készített Három kívánság című műsorsorozatával lett országos hírű, 1985-től Tibi bácsi neve és a Három kívánság összefonódott.

A műsor másfél évtizedig levelek százait fogadta és valósította meg a benne foglalt kívánságokat, úgy tűnt bármi lehetséges. Irigykedtünk a gyerekekre, akik olyan szerencsések voltak, hogy Tibi bácsi teljesítette kívánságukat. A legendás Három kívánság pedig visszatért a Retro Rádióba!

2019.04.29. 08:22

Mikrofon a húslevesben: már kapható Dévényi Tibor első könyve!

2018.09.26. 10:33

Három kívánság Dévényi Tiborral a Retro Rádióban!

2019.04.20. 13:44

Hamarosan megjelenik Dévényi Tibor könyve!

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő