Araszol az ember az esőben és sötétben, egyszer csak kocc… máris idegesen szállunk ki a járműből. Baja esett valakinek? Megsérült a féltve őrzött autónk? Ha igen, akkor kaparhatjuk elő a kék-sárga nyomtatványt, amit eleve nem egyszerű kitölteni, hát még ilyen lelkiállapotban. Ennek januártól véget vethetünk, jön az okostelefonos bejelentő applikáció!

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) éppen ezért indokoltan fejlesztette ki az új applikációját, amelyet Pandurics Anett elnök mutatott be a szervezet november 22-i konferenciáján. Az ötlet alapja, hogy Magyarországon az autós balesetek nagy többségében mindkét félnél van okos eszköz. Bár még mindig van hová fejlődni, de az országban már 80 százalékos az internet-penetráció és 65 százalékos az okostelefon-telítettség.

Mindenképp könnyebb lesz az adminisztráció, ha mindkét fél letöltötte már az applikációt, és regisztráltak főbb adataikkal, hiszen ezeket megjegyzi a rendszer.  Lehet fotót vagy videót is csatolni, az egyes cellák jelzik a kötelezően kitöltendő és az opcionális elemeket, beküldés előtt pedig jelzi, ha valamit kifelejtettünk volna.

Aláírás helyett pedig a regisztrációs pin-kódok beütésével hagyja jóvá a két fél a bejelentést, így elég egy készüléket használni.

Bízunk benne, hogy hamar elterjed ez a megoldás, hiszen az újítás sikere a regisztrált tagok számán is múlik.

További balesetmentes közlekedést kívánunk!

2018.08.02. 15:24

Tesztelik a 140-es tempót az osztrákok

2018.08.07. 11:43

Továbbra is Budapesten lopják el a legtöbb autót

2019.02.23. 15:39

Emoji-k kerülhetnek a rendszámtáblákra Ausztráliában

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő