Bemutatkozott a média képviselőinek a szegedi kajak-kenu világkupán induló magyar válogatott: hazai részről 51 ép és 12 paraversenyző vesz részt az eseményen, amelyre hivatalosan 66 nemzet jelezte részvételét. A maty-éri pálya a következő években többször is vendégül látja a világot, első felvonásként ezen a hétvégén, az idei második gyorsasági vk-n, amelyen a tavalyi riói olimpia négy egyéni bajnoka is vízre száll. Az ötszörös ötkarikás bajnok kajakozó, az anyai örömök előtt álló Kozák Danuta a parton szorít majd a magyar versenyzők sikereiért.

“Hatvanhat ország legjobbjai jöttek el hozzánk, és ez az érdeklődés nemcsak a magyar kajak-kenunak, hanem Szeged városának is szól, amely mindig kiemelt figyelmet szentelt a sportágnak” – idézte a magyar szövetség hírlevele Schmidt Gábor elnököt, aki elmondta: júliusban sárkányhajó Európa-bajnokságnak, jövőre ismét gyorsasági vk-nak, valamint egyetemi és főiskolai világbajnokságnak, 2019-ben pedig a tokiói olimpiát megelőző legfontosabb versenynek, a kvalifikációs vb-nek ad otthont a város.
Szentgyörgyi Pál, Szeged alpolgármestere hozzátette: a közönség miatt összehasonlíthatatlan atmoszférájú a szegedi pálya, amelyen akár már most is olimpiát lehetne rendezni, 2019-ben azonban megújulva, fantasztikus körülmények között várja majd a világ legjobbjait.
Hüttner Csaba szövetségi kapitány egy vegyes összetételű magyar csapatot állít csatasorba, amellyel szemben ezúttal nem fogalmazott meg konkrét elvárásokat.
“Nagy részben erős, feltörekvő fiatalokat köszönthetünk a pályán, de itt lesznek rutinos olimpiai bajnokaink is. Csapatunk nincs még csúcsformában, hiszen versenyzőink a válogatók előtt állnak. A németek és több tengerentúli csapat is túl van már ezeken a versenyeken, így érkeztek a világkupára. A célunk, hogy kiszolgáljuk a közönséget és felmérjük, miben kell még fejlődnünk a nyári kontinensviadal és a racicei világbajnokság előtt” – fogalmazott a szakember.
Hüttner az olimpiai program változásáról elmondta, a legfontosabb, hogy két női kenus szám bekerült a tokiói programba.

Weisz Róbert, a paraszakág szövetségi kapitánya arról beszélt, hogy a szakág és a magyar válogatott is átalakulóban van.
“Az ICF törekvése az, hogy a hat kajakos versenyszám mellé négy kenus szám is bekerüljön a paralimpia programjába, a jövőre nézve pedig a mi célunk az, hogy minél több versenyszámban jelen lehessünk” – mondta.
A vk már csütörtökön megkezdődött néhány paraversennyel, az épek futamai pénteken reggel rajtolnak.
A hétvégi világkupáról, amelyre a belépés ingyenes, az M4 Sport péntektől vasárnapig több mint hét órát közvetít élőben, míg a vk honlapján az egész versenyt élőben láthatják a nézők.

MTI

2018.08.03. 09:03

A nyár kötelező programja a színházi fesztivál Szegeden

2019.03.25. 11:34

Nyílt próbák, épületbejárás is lesz a színházi világnapon Szegeden

2018.11.28. 06:30

Karácsonyi Hetek Szegeden: óriáskerék is vár!

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő