Meghitt, varászlatos hangulat, mennyei falatok, páratlan forralt borok, játékok, kézműves csodák és a régió legnagyobb karácsonyi vására – a hagyományos, jól megszokott programelemek mellett azonban 2 extra attrakcióval is készültek a szervezők Szegeden.

A Széchenyi téren egy gigantikus méretű, közel 40 méter magas, 144 férőhelyes óriáskereket állítottak fel, amelynek tetejéről bárki megcsodálhatja a díszkivilágításban úszó várost és az ünnepi forgatagot. Talán még a Dóm térig is el lehet látni, ahol egy közel félezer négyzetméteres, szabadtéri korcsolyapályát alakítottak ki, amit Szeged város támogatásával a szegedi gyermekek minden hétköznap 14 óráig ingyenesen használhatnak.

A december 23-ig tartó rendezvénynek a hagyományoknak megfelelően idén is 3 helyszín ad otthont. A Széchenyi téren az adventi óriáskerék mellett hamisítatlan gasztro-kavalkádra számíthatunk, forralt borozhatunk és klasszikus karácsonyi ajándékokat vásárolhatunk. A Dóm téren mesebeli miliőre, kézműves portékákra, illetve adventi gyertyagyújtásra készülhetünk, míg a Dugonics téren adventi pihenő és különböző gasztro-meglepetések várnak ránk.

Forrás: szegedtourism.hu, fotó: MTI/Rosta Tibor

2018.12.06. 16:21

Nem túl szép a római karácsonyfa...

2017.05.26. 10:17

Kajak-kenu vk - Bemutatkozott a magyar csapat

2016.11.11. 14:34

Megnyílt a Budapesti Karácsonyi Vásár

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő