Meghitt, varászlatos hangulat, mennyei falatok, páratlan forralt borok, játékok, kézműves csodák és a régió legnagyobb karácsonyi vására – a hagyományos, jól megszokott programelemek mellett azonban 2 extra attrakcióval is készültek a szervezők Szegeden.

A Széchenyi téren egy gigantikus méretű, közel 40 méter magas, 144 férőhelyes óriáskereket állítottak fel, amelynek tetejéről bárki megcsodálhatja a díszkivilágításban úszó várost és az ünnepi forgatagot. Talán még a Dóm térig is el lehet látni, ahol egy közel félezer négyzetméteres, szabadtéri korcsolyapályát alakítottak ki, amit Szeged város támogatásával a szegedi gyermekek minden hétköznap 14 óráig ingyenesen használhatnak.

A december 23-ig tartó rendezvénynek a hagyományoknak megfelelően idén is 3 helyszín ad otthont. A Széchenyi téren az adventi óriáskerék mellett hamisítatlan gasztro-kavalkádra számíthatunk, forralt borozhatunk és klasszikus karácsonyi ajándékokat vásárolhatunk. A Dóm téren mesebeli miliőre, kézműves portékákra, illetve adventi gyertyagyújtásra készülhetünk, míg a Dugonics téren adventi pihenő és különböző gasztro-meglepetések várnak ránk.

Forrás: szegedtourism.hu, fotó: MTI/Rosta Tibor

2018.12.13. 09:19

Zakopane és Hévíz a legkedveltebb úti cél karácsonykor

2018.12.20. 10:07

Idén ennyit költenek játékokra a szülők

2018.12.24. 09:16

Ennyit költöttünk decemberben az üzletekben!

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő