Csütörtöktől elkezdődik az esti séták szezonja a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahova a kert kulisszái iránt érdeklő látogatókat várják előzetes regisztráció után. Az Esti séta az Állatkerti Alapítvány szervezésében lezajló, kéthetente csütörtök esténként meghirdetett program évek óta nagy népszerűségnek örvend, de idén számos új helyszínt is bevonnak az esti program állomásai közé. Sőt, állatkerti hátizsákkal, elemózsiás csomaggal is ellátják vendégeiket a közel három órás programra.

Az Állatkerti Alapítvány az állatkerti állatok jóllétének fokozását segítő közhasznú, etikus civil szervezet. Legnépszerűbb adománygyűjtő programja az állatkerti állatok örökbe adására irányul: a befolyt adományokból az Állatkertet segíti – egyebek mellett – az állatok kifutóinak környezetgazdagításában, a korszerűbb egészségügyi ellátásuk megoldásában, hatásosabb egészségmegörző készítmények beszerzésében.

A legnépszerűbb örökbe fogadott állatok listáján egyaránt szerepel: Arun, a kis elefánt, Bia, az alpaka, Niva, a szibériai nősténytigris, Sheshe, a zsiráfborjú és Haiku, kispanda, de sokan éppen nem a cukiságokat keresik, így van tiszteletbeli nevelő szülője Dezsőnek, a pávián hímnek, Stellának, az óriás afrikai skorpiónak és Fakinak, a fakó keselyűnek is. Mostanában egyre többen fogadják örökbe a Cápasuli lakóit is, például Trisztánt és Izoldát, a fekete úszójú szirti cápákat vagy Boborjánt, a tüskésráját is.

A programra jelentkezni személyesen az Állatkerti Ajándékboltban, vagy elektronikusan az info@allatkertialapitvany.hu email címen lehet. (MTI)

Fotó: MTI/Mohai Balázs

2018.08.18. 07:41

Sünispotály lett a neve az Állatkert új állatmentő központjának

2018.09.06. 11:30

Tovább folytatódik a „baby boom” az Állatkertben

2019.07.22. 07:48

Idén is vár az Állatkertek éjszakája

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő