Egy évbe telt, amíg elkészült a Gemini Man (az utómunka még hátravan). A történet hőse Henry (Will Smith), a kiöregedett bérgyilkos, akinek felbukkan a 23 éves klónja (Will Smith), és meg akarja ölni.

A thriller Oscar-díjas rendezője, Ang Lee (Brokeback Mountain – Túl a barátságon, Pi élete, Tigris és sárkány) szerint a produkció nem működhetne, ha Smith az évek során nem érett volna kiváló színésszé. „Azt találtam, hogy Will Smith mesteri színész – idézi a rendezőt a CinemaBlend. – A koros Harryt kifinomultan, melankolikusan játssza. Éppen ezért az volt a nehéz feladat, hogy a fiatal Harryt egészen más eszközökkel formálja meg, hiszen eltérő karakter bőrébe kellett bújnia, miközben azért önmaga marad. A koros Harry tapasztalt és bizonyos mértékben megfáradt ember, míg a fiatal dühös és bátor. Willnek le kellett hántania magáról több évtized tapasztalatát, hogy fiatal önmagát hitelesen el tudja játszani.”

Smith számára a Gemini Man arról szól, hogy egy 50 éves, tapasztalt ember mit tud tanulni ártatlan 23 éves önmagától.

A színészen kívül a film másik két nagy ásza az új számítógépes technológia, amellyel Smith-t megfiatalítják, illetve a képrögzítés módja. A hagyományos mozgókép 24 képkocka/perc sebességgel halad, a Gemini Manben azonban forradalmian új, 120 kocka/perces eljárást alkalmaztak. Ez eddig soha nem látott mértékben éles képet eredményez, amelynek köszönhetően a vásznon megjelenő látvány azt a benyomást kelti, mintha a valósággal találkoznánk.

(hazai bemutató: 2019. október 10.)

2019.08.09. 08:48

3 dolog, amit Will Smith új filmjéről érdemes tudnia

2019.09.11. 13:55

Will Smith Budapesten ünnepli új filmjének bemutatóját

2019.09.06. 11:56

Will Smith főszereplésével folytatást kapott a Bad Boys - itt az előzetes

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő