A királynő 70 éves uralkodása előtt tisztelgő rendezvénysorozat csúcspontja június 4-én, a Platinum Party at the Palace névre keresztelt grandiózus koncert lesz, amelyet a Buckingham-palota előtt rendeznek.  A szervezők tegnap nyilvánosságra hozták a fellépők névsorát is. A party-t a Queen+Adam Lambert nyitja és Diana Ross zárja – akinek 15 év óta ez lesz az első fellépése a szigetországban.

A szervezők nemrég csak annyit árultak el, hogy „a szórakoztatóipar legnagyobb sztárja közül többen”  is ott lesznek, hogy megünnepeljék II. Erzsébet hetven éves uralkodásának legjelentősebb és legörömtelibb pillanatait. Most azonban már tudható a résztvevők kiléte. A Queen+ Adam Lambert egy különleges, egyedülálló produkcióval nyitja meg az estét, amely valószínűleg felidézi Brian May történelmi, 2022-es fellépését II. Erzsébet aranyjubileumán, a Palace roof at the Golden Jubilee Concerten, amelyet a Buckingham palota tetején tartottak.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy húsz évvel azután, hogy a királynő pompás aranyjubileumán zenéltünk most is meghívást kaptunk. Volt egy pillanat, amikor elgondolkodtam… a Buckingham palota teteje után mi jöhet még? Hát… meglátják!” – mondta Brian May.

Diana Ross szerencsésnek mondta magát, hogy eddigi élete során többször volt alkalma személyesen találkozni a királynővel, akit inspiráló személyiségnek nevezett. “Örömmel teszek eleget a meghívásnak, hogy egy ilyen jelentős és történelmi eseményen lépjek fel” – tette hozzá Ross.

Ám sztárfellépőkből, a nyitó – és a záró produkció között sem lesz hiány: többek közt Sir Rod Stewart, Alicia Keys, Hans Zimmer, Craig David a Duran Duran, Andrea Bocelli, és Nile Rodgers adja elő a legnagyobb slágereit, három színpadon. Sir Elton John egy különleges előadással emeli az est fényét, amelyet előre rögzítettek, és július 4-én este vetítik le a Platinum Party at the Palace közönségének.

Emellett színészek, sportolók és más közéleti személyiségek is részt vesznek az eseményen – ki személyesen, ki videó üzenetben jelentkezik be – Sir David Attenborough, David Beckham, Stephen Fry, Julie Andrews, a The Royal Ballet és Andrew Lloyd Webber is köszönti majd a királynőt.
Az este tematikusan olyan jelentős globális kulturális -, tudományos -, társadalmi –, sport és közéleti események, témák köré szerveződik, amelyek II. Erzsébet hetven éves uralkodása alatt születtek, történtek, nőtték ki magukat.

A két és fél órás Platinum Party At The Palace koncertet a BBC One a BBC iPlayer és a BBC Radio 2 élőben közvetíti.

Fotó: Kevin Winter/Getty Images

2022.07.05. 16:00

Ismét Budapesten lép fel John Malkovich

2022.07.05. 14:00

Halála után tíz nappal a pop királya ismét a csúcson volt

2022.07.05. 10:00

Új Metallica album készült a pandémia alatt?

2022.07.05. 08:00

Brunnhildák és nyári fröccsök – így hűsöl Bécs

2022.07.04. 16:00

Első Emelet 40 + Berkes 60 - "2 az egyben" koncert lesz decemberben a Sportarénában

2022.07.04. 14:00

Főzőverseny, strandfoci torna és koncertek is várják a Tiszafüredi Halasnapok látogatóit

2022.07.04. 12:00

Ezért néz ki olyan jól 61 évesen George Clooney

2022.07.04. 10:00

Ma van az amerikai függetlenség napja

2022.07.04. 08:00

A hétvégén megkezdődött a hivatalos hajózási szezon a Balatonon

2022.07.03. 10:51

Elektromos vagy gázgrillt használjunk fa vagy szén helyett - életbe lépett az országos tűzgyújtási tilalom

További hírek

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő