Ma ünnepli születésnapját Annie Hall, azaz Diane Keaton! A színésznő január 5-én 73 éves lett. Kétség kívül leghíresebb szerepe Annie Hall, az azonos című Woody Allen-filmből. Ő a Nő, aki stílust teremtett, aki örök fiatal maradt!

Diane Keaton számára a nagy áttörést A Keresztapa első része jelentette, 1972-ben.
Furcsa nőnek tartották már karrierje elején, és ez mára sem változott. Diane Keaton – annak ellenére, hogy soha nem ment férjhez – 50 év alatt számos sztárkollégájával folytatott viszonyt: szerelmi és szakmai téren jó tanácsokkal látja el fiatalabb kolléganőit. Woody Allennel a hetvenes évek nagy részét együtt töltötte, és máig jó barátságban vannak. Őt Warren Beatty követte, de Al Pacino még kezdő színészként kezdeményezett viszonyt Keatonnal, majd A Keresztapa-trilógia forgatásai alatt, kisebb szünetekkel, de együtt éltek. Jack Nicholsont a Minden végzet nehéz című közös filmjük forgatásán bűvölte el a színésznő. Ugyanennek a filmek köszönheti Keaton a kalandját Keanu Reevesszel is, ám ezt az affért hevesen igyekeztek tagadni.

„Soha nem tudtam túl sokáig alkalmazkodni egy férfihoz, viszont szeretni nagyon tudtam. Ha mindannyiszor férjhez mentem volna, amikor megkérték a kezem, most talán én tartanám a válási rekordot az Államokban. Viccet félretéve, a fő gond a bizalom. Soha nem bíztam senkiben annyira, hogy hozzákössem az életem” – mesélte egyszer.

Diane Keaton sosem szült gyermeket, azonban kettőt örökbe fogadott.

Az Annie Hall idején viselt nyakkendővel, férfi inggel, mellényel egyedi stílust teremtett. Diane ruhatárához azonban nem csak ezek a darabok tartoznak: gyakran visel egyszerre nadrágot és szoknyát, és szereti a blézereket. Imádja az öveket, a kalapokat és a különleges szemüvegeket, de a kesztyűről is nagyon nehezen mond le.

Sok nőről elmondható, hogy cipőmániás, de Diane-ről nem, ha tehetné, csak mezítláb járna.

Forrás: Wikipedia

2018.05.14. 13:23

Mindig van új a nap alatt… még a hatodik X után is.

2019.07.22. 07:05

Diane Keaton egy fergeteges vígjátékkal tért vissza

2018.05.07. 13:48

A legendás színésznők nyáron a mozikban hódítanak

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő