Végre megjött a hír, amire mindenki várt, és amiben mindenki reménykedett: Quentin Tarantino legújabb filmje, amely a mester szerint a Ponyvaregény-re legjobban hasonlító rendezése, a Volt egyszer egy… Hollywood (hazai bemutató: augusztus 8.) mégis ott lesz a világ legrangosabb, legpompásabb filmfesztiválján, Cannes-ban.

Sokan tippeltek rá, hogy Cannes-ban lesz a film világpremierje, ezért volt nagy meglepetés, hogy a versenyprogramot közhírré tevő eredeti sajtótájékoztatón nem hangzott el Tarantino 9. rendezésének címe.

„Mivel a mozibemutatóra csak július legvégén kerül sor, féltünk, hogy a film nem fog idejében elkészülni, de Quentin Tarantino Cannes hű és pontos gyermeke, és négy hónapon át ki sem lépett a vágószobából. 25 évvel azután, hogy Arany Pálmát nyert a Ponyvaregény-ért, újra vetítjük egy filmjét: 35 mm-es kópiáról, a fantasztikus színészgárda (Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Brad Pitt) jelenlétében – tették közzé a fesztivál hivatalos közleményében, sőt, még azt is, hogy –: a film szerelmeslevél, amely a rendező gyerekkorához szól, egy 1969-es rock turné, és óda a mozi műfajához.”

A terv az, hogy a bemutatóra május 21-én, pontosan a Ponyvaregény egykori gálapremierjének a napján kerül sor.

A film, amelyben azért a Manson-gyilkosságokról is szó esik majd, elképesztő szereplőgárdával büszkélkedhet: a három nagyágyú mellett Emile Hirsch, Timothy Olyphant, Kurt Russell, Bruce Dern, Damian Lewis, Dakota Fanning, és a nemrég váratlanul elhunyt Luke Perry is játszik.

2019.03.29. 07:36

Tarantino Cannes-ba megy?

2019.05.28. 12:20

Quentin Tarantino 9. filmje is Oscar-esélyes lehet!

2019.08.26. 08:43

Apa lesz Quentin Tarantino

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő