Madonna, azaz Louise Veronica Ciccone 1958. augusztus 16-án született. A ’80-es évek legnagyobb sztárja, az MTV hőskorának kedvence, a nő, aki mindig képes volt megújulni és a mai napig aktívan zenél.

Madonna mellett nem mehetünk el érzések nélkül: zenéjével, külsejével és klipjeivel stílust teremtett, akik nem szeretik, azok is tökéletesen tisztában vannak munkásságával.

Miután 1977-ben New Yorkba költözött, hogy táncosként fusson be, a Breakfast Club, és az Emmy nevű csapatokban játszott, majd 1983-ban kiadta első önálló albumát Madonna címmel. És ekkor elindult egy évtizedekig tartó karrier, mely reméljük még nagyon sokáig fog tartani.
A Madonna lemez minden slágerlistát letarolt, ismertségét csak növelte az 1987-ben megjelent Ki ez a lány? című vígjáték, amely az első, az ő főszereplésével készült film lett.

Az 1980-as években olyan széles körben ismert slágerei jelentek meg, mint a Holiday, a Like a Virgin, a Material Girl, a Papa Don’t Preach, az Open Your Heart, a La Isla Bonita és a Like a Prayer. True Blue című albuma idén jubilál: 35 éve jelent meg.

Madonna folyamatosan jelen van és volt a popbizniszben, minden évtizedben kiadott legalább egy, korszakalkotó lemezt. A 2000-es években olyan korongjai jelentek meg mint a Music , az American Life, a Confessions on a Dance Floor vagy a Hard Candy, mely utóbbi után indult Sticky & Sweet nevű turnéja, minden idők legjövedelmezőbb turnéja lett. Madonna többször járt Budapesten, a ’90-es évek közepén itt forgatta az Evita című filmet is.

2007-ben a Guinness minden idők legsikeresebb énekesnőjének titulálta, a következő évben pedig beiktatták a Rock and Roll Hall of Fame-be.

2019-ben megjelent márciusában megjelent tizennegyedik stúdióalbuma, a Madame X, amelyhez kapcsolódva koncertfilm is készült, Madame X Tour címen.

A popdíva az utóbbi években elsősorban családjára koncentrált, ha csak teheti hallatja a véleményét politikai kérdésekben és minden erejével támogatja Malawit, ahonnan 4 gyermekét is örökbe fogadta. Madonna összesen hat gyereket nevel: táncos szerelmétől, Carlos Leontól született lánya, Lourdes Leon 24 éves, a Guy Ritchie-vel közös fiuk Rocco Ritchie, 20 éves legidősebb örökbefogadott gyereke, David Banda most 15, Mercy James pedig 14, az ikrek, Stella és Estere a legkisebbek, 8 évesek.

„Életem legnagyobb teljesítménye, hogy anya vagyok, hogy anya lehetek” -vallotta be az énekesnő.

Ma nincs olyan énekesnő, akire ne hatott volna a zenéje, legyen szó Rihannáról, Lady Gagáról, vagy Christina Aguileráról és Britney Sperasről. Idén Missy Elliottal együtt Dua Lipa Lavitating című dalánál is közreműködött.

Azonban Madonna  legutóbbi “dobása”, amivel a napokban felborzolta a kedélyeket a közösségi médiában nem zenével kapcsolatos : az énekesnő teljesen új arcformával és-  láthatóan több plasztikai beavatkozás után-  új vonásokkal sokkolta a rajongóit. Valószínűleg a díva fittyet hány a kritikákra, és ahogyan mindíg, most is halad tovább az öntörvényes útján.

Isten éltesse!

Fotó: Puzzlepix

2019.05.17. 15:18

Már biztos, hogy Madonna is fellép az Eurovíziós Dalfesztiválon

2018.10.20. 12:24

Egy kisebb vagyonért kibérelheti Madonna otthonát

2018.08.24. 08:28

Újabb zseniális videó, ezúttal Madonna életművét láthatják pár percben

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő