Madonna, azaz Louise Veronica Ciccone 1958. augusztus 16-án született. A ’80-es évek legnagyobb sztárja, az MTV hőskorának kedvence, a nő, aki mindig képes volt megújulni és a mai napig aktívan zenél. A napokban két új remix albumot ad ki és emellett az életrajzi filmjén is dolgozik.

Madonna mellett nem mehetünk el érzések nélkül: zenéjével, külsejével és klipjeivel stílust teremtett, akik nem szeretik, azok is tökéletesen tisztában vannak munkásságával.

Miután 1977-ben New Yorkba költözött, hogy táncosként fusson be, a Breakfast Club, és az Emmy nevű csapatokban játszott, majd 1983-ban kiadta első önálló albumát Madonna címmel. És ekkor elindult egy évtizedekig tartó karrier, mely reméljük még nagyon sokáig fog tartani.
A Madonna lemez minden slágerlistát letarolt, ismertségét csak növelte az 1987-ben megjelent Ki ez a lány? című vígjáték, amely az első, az ő főszereplésével készült film lett.

Az 1980-as években olyan széles körben ismert slágerei jelentek meg, mint a Holiday, a Like a Virgin, a Material Girl, a Papa Don’t Preach, az Open Your Heart, a La Isla Bonita és a Like a Prayer. True Blue című albuma idén jubilál: 35 éve jelent meg.

Madonna folyamatosan jelen van és volt a popbizniszben, minden évtizedben kiadott legalább egy, korszakalkotó lemezt. A 2000-es években olyan korongjai jelentek meg mint a Music , az American Life, a Confessions on a Dance Floor vagy a Hard Candy, mely utóbbi után indult Sticky & Sweet nevű turnéja, minden idők legjövedelmezőbb turnéja lett. Madonna többször járt Budapesten, a ’90-es évek közepén itt forgatta az Evita című filmet is.

2007-ben a Guinness minden idők legsikeresebb énekesnőjének titulálta, a következő évben pedig beiktatták a Rock and Roll Hall of Fame-be.

2019-ben márciusában megjelent tizennegyedik stúdióalbuma, a Madame X, amelyhez kapcsolódva koncertfilm is készült, Madame X Tour címen.

A popdíva az utóbbi években elsősorban családjára koncentrált, ha csak teheti hallatja a véleményét politikai kérdésekben és minden erejével támogatja Malawit, ahonnan 4 gyermekét is örökbe fogadta. Madonna összesen hat gyereket nevel: táncos szerelmétől, Carlos Leontól született lánya, Lourdes Leon 24 éves, a Guy Ritchie-vel közös fiuk Rocco Ritchie, 20 éves legidősebb örökbefogadott gyereke, David Banda most 15, Mercy James pedig 14, az ikrek, Stella és Estere a legkisebbek, 8 évesek.

„Életem legnagyobb teljesítménye, hogy anya vagyok, hogy anya lehetek” -vallotta be az énekesnő.

Ma nincs olyan énekesnő, akire ne hatott volna a zenéje, legyen szó Rihannáról, Lady Gagáról, vagy Christina Aguileráról és Britney Sperasről. Idén Missy Elliottal együtt Dua Lipa Lavitating című dalánál is közreműködött.

Tavaly Madonna nem annyira a zenéjével, mint a felismerhetetlenségig új külsejével borzolta a kedélyeket a közösségi médiában : az énekesnő teljesen új arcformával és-  láthatóan több plasztikai beavatkozás után-  új vonásokkal sokkolta a rajongóit. Valószínűleg a díva fittyet hány a kritikákra, és ahogyan mindíg, most is halad tovább az öntörvényes útján.

Idén azonban két új albummal is előrukkolt! Madonna történelmet írt, amikor 50. alkalommal került a Dance
Club lista élére, ezzel ő lett az első és egyetlen olyan előadó, aki 50 #1 slágert ért el a Billboard listáján. Ennek a történelmi mérföldkőnek a megünneplésére Madonna két új kiadványt is készített, ‘FINALLY ENOUGH LOVE: 50 NUMBER ONES’ címmel, amely egy új, 50 számból álló kollekciót, rajta a  kedvenc
remixeivel a vezető dance slágerekből, amelyek négy évtizeden keresztül megtöltötték a klubokat világszerte. Emellett a kollekció 16-számos verziója is elkészült,  ’FINALLY ENOUGH LOVE’ címen. Mindkét album augusztus 19-én érkezik.

Madonna idén azt is bejelentette, hogy filmre viszi az életét. Bár azt egyelőre nem tudni, hogy az énekesnő figyelemreméltó, négy évtizedes karrierjének melyik korszakára fókuszál a film és lesz e produkcióban új zene, az már tudható, hogy a Pop Királynője már megtalálta Julia Garner személyében a megfelelő személyt, aki eljátszhatja őt a filmvásznon.

Fotó: Puzzlepix

2018.10.03. 09:30

2019-ben érkezik Madonna új albuma

2018.10.20. 12:24

Egy kisebb vagyonért kibérelheti Madonna otthonát

2019.06.07. 08:08

Madonna is vallott Harvey Weinstein filmmogul ellen

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő