Madonna, azaz Louise Veronica Ciccone 1958. augusztus 16-án született. A ’80-es évek legnagyobb sztárja, az MTV hőskorának kedvence, a nő, aki mindig képes volt megújulni és a mai napig aktívan zenél. A napokban két új remix albumot ad ki és emellett az életrajzi filmjén is dolgozik.

Madonna mellett nem mehetünk el érzések nélkül: zenéjével, külsejével és klipjeivel stílust teremtett, akik nem szeretik, azok is tökéletesen tisztában vannak munkásságával.

Miután 1977-ben New Yorkba költözött, hogy táncosként fusson be, a Breakfast Club, és az Emmy nevű csapatokban játszott, majd 1983-ban kiadta első önálló albumát Madonna címmel. És ekkor elindult egy évtizedekig tartó karrier, mely reméljük még nagyon sokáig fog tartani.
A Madonna lemez minden slágerlistát letarolt, ismertségét csak növelte az 1987-ben megjelent Ki ez a lány? című vígjáték, amely az első, az ő főszereplésével készült film lett.

Az 1980-as években olyan széles körben ismert slágerei jelentek meg, mint a Holiday, a Like a Virgin, a Material Girl, a Papa Don’t Preach, az Open Your Heart, a La Isla Bonita és a Like a Prayer. True Blue című albuma idén jubilál: 35 éve jelent meg.

Madonna folyamatosan jelen van és volt a popbizniszben, minden évtizedben kiadott legalább egy, korszakalkotó lemezt. A 2000-es években olyan korongjai jelentek meg mint a Music , az American Life, a Confessions on a Dance Floor vagy a Hard Candy, mely utóbbi után indult Sticky & Sweet nevű turnéja, minden idők legjövedelmezőbb turnéja lett. Madonna többször járt Budapesten, a ’90-es évek közepén itt forgatta az Evita című filmet is.

2007-ben a Guinness minden idők legsikeresebb énekesnőjének titulálta, a következő évben pedig beiktatták a Rock and Roll Hall of Fame-be.

2019-ben márciusában megjelent tizennegyedik stúdióalbuma, a Madame X, amelyhez kapcsolódva koncertfilm is készült, Madame X Tour címen.

A popdíva az utóbbi években elsősorban családjára koncentrált, ha csak teheti hallatja a véleményét politikai kérdésekben és minden erejével támogatja Malawit, ahonnan 4 gyermekét is örökbe fogadta. Madonna összesen hat gyereket nevel: táncos szerelmétől, Carlos Leontól született lánya, Lourdes Leon 24 éves, a Guy Ritchie-vel közös fiuk Rocco Ritchie, 20 éves legidősebb örökbefogadott gyereke, David Banda most 15, Mercy James pedig 14, az ikrek, Stella és Estere a legkisebbek, 8 évesek.

„Életem legnagyobb teljesítménye, hogy anya vagyok, hogy anya lehetek” -vallotta be az énekesnő.

Ma nincs olyan énekesnő, akire ne hatott volna a zenéje, legyen szó Rihannáról, Lady Gagáról, vagy Christina Aguileráról és Britney Sperasről. Idén Missy Elliottal együtt Dua Lipa Lavitating című dalánál is közreműködött.

Tavaly Madonna nem annyira a zenéjével, mint a felismerhetetlenségig új külsejével borzolta a kedélyeket a közösségi médiában : az énekesnő teljesen új arcformával és-  láthatóan több plasztikai beavatkozás után-  új vonásokkal sokkolta a rajongóit. Valószínűleg a díva fittyet hány a kritikákra, és ahogyan mindíg, most is halad tovább az öntörvényes útján.

Idén azonban két új albummal is előrukkolt! Madonna történelmet írt, amikor 50. alkalommal került a Dance
Club lista élére, ezzel ő lett az első és egyetlen olyan előadó, aki 50 #1 slágert ért el a Billboard listáján. Ennek a történelmi mérföldkőnek a megünneplésére Madonna két új kiadványt is készített, ‘FINALLY ENOUGH LOVE: 50 NUMBER ONES’ címmel, amely egy új, 50 számból álló kollekciót, rajta a  kedvenc
remixeivel a vezető dance slágerekből, amelyek négy évtizeden keresztül megtöltötték a klubokat világszerte. Emellett a kollekció 16-számos verziója is elkészült,  ’FINALLY ENOUGH LOVE’ címen. Mindkét album augusztus 19-én érkezik.

Madonna idén azt is bejelentette, hogy filmre viszi az életét. Bár azt egyelőre nem tudni, hogy az énekesnő figyelemreméltó, négy évtizedes karrierjének melyik korszakára fókuszál a film és lesz e produkcióban új zene, az már tudható, hogy a Pop Királynője már megtalálta Julia Garner személyében a megfelelő személyt, aki eljátszhatja őt a filmvásznon.

Fotó: Puzzlepix

2019.04.09. 15:39

Madonna is fellép az Eurovíziós Dalfesztiválon!

2018.10.20. 12:24

Egy kisebb vagyonért kibérelheti Madonna otthonát

2019.05.02. 09:01

Így tért vissza Madonna: több millió dollárba került a Billboard Awards-os fellépése!

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő