Az album producere nem más, mint az ABBA-ból jól ismert Benny Andersson, aki már az előző film soundtrackjén is közreműködött.

 

A nagysikerű film második részében olyan színészeket láthatunk viszont, mint Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Dominic Cooper és Christine Baranski, de csatlakozott a stábhoz többek között Lily James és Cher is – a filmzene különlegessége pedig, hogy a dalokat is ők adják elő.

A 2008-ban kiadott ‘Mamma Mia!’ film az ABBA dalai és a szintén ’Mamma Mia!’ címen futó Broadway musical alapján készült. A hozzá tartozó filmzenéből csak az Egyesült Királyságban 1.5 millió példány kelt el, világszerte pedig 7.7 millió, emellett több mint 400 milliószor hallgatták meg online streaming felületeken. A film betétdalainak sikere tehát közel egy évtizede töretlen.

Az ABBA minden idők egyik legnépszerűbb popegyüttese. A négytagú svéd zenekar több mint 385 milliós albumeladással büszkélkedhet, dalaikat pedig közel 3 milliárd alkalommal streamelték. Az első ’Mamma Mia!’ film megjelenésével az együttes népszerűsége is új életre kapott, ekkor válogatáslemezük, az ’ABBA Gold’ visszatért az album listák első helyére, 16 évvel a megjelenése után.

A film első része több mint 615 millió dollárt hozott, így a ’Mamma Mia!’ lett az egyik legjobban profitáló élőszereplős musical a világon. Golden Globe- és BAFTA-díjakra is jelölték, a színészi alakítások mellett többek között kiemelkedő filmzenéje miatt.

2018.06.18. 08:23

5 dolog, amit nem tudott a Mamma Mia! sztárjáról

2018.08.01. 09:00

ABBA –feldolgozás albumot készített Cher

2018.06.22. 13:23

Vajon mi lesz Donnával? - ez a kérdés foglalkoztatja a ma 69 éves Meryl Streep rajongóit

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő