A jazz, az opera és az operett világába kalandozhat el a Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat első előadásának közönsége Miklósa Erika, Fekete-Kovács Kornál és a Modern Art Orchestra jóvoltából. A koncert július 3-án, azaz e héten szerdán este lesz, s ettől kezdve egészen augusztus közepéig minden szerda este egy-egy koncerttel várja a zenebarátokat a Fővárosi Állat- és Növénykert.

A Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas Miklósa Erika a világ számos jeles dalszínházában és koncerttermében fellépett már, az ugyancsak jelentős zenei múlttal rendelkező Állatkert színpadán azonban most először láthatja és hallhatja őt a nagyközönség.

Szerdán este a Másképp című előadással Fekete-Kovács Kornéllal és a Modern Art Orchestrával különleges és személyes estre invitálják a közönséget. Az egyedi koncertprogramban a világjáró művésznő a szívéhez legközelebb álló dalokból és áriákból válogat, míg Fekete-Kovács Kornél saját szerzeményeiből és hangszereléseiből mutat be darabokat. A két páratlan művész az est folyamán természetesen duettet is énekel majd.

Az előadók erőteljes és magával ragadó tolmácsolásában egyedi élményt jelentő kalandozást tehet a közönség a jazz, az opera és az operett világába. Átiratok, különlegességek, meglepetések Bernsteintől Cole Porterig, Rossinitől Gershwinig a Modern Art Orchestra kitűnő zenészeinek kíséretében.

A koncert július 3-án, szerdán este 20 óra 30 perckor kezdődik, de az előadásra érkező közönség előtt már 19 órakor kitárulnak a kapuk, így kezdés előtt egy kellemes esti sétát is lehet tenni az Állatkertben. Az előadás helyszíne a Főkapu tér lesz. Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

A zenés programok több mint másfél évszázados múltra tekintenek vissza a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Már a megnyitás évében, 1866-ban működött a Pálffy János gróf adományaként felállított zenepavilon: a kor szokása szerint akkoriban főként katonazenét játszottak. Az 1910-es években az Állatkertnek saját szimfonikus zenekara is volt, a következő évtizedben pedig a Magyar Rádió az első koncertet az Állatkertből sugározta, ahogyan azt az LGT is megénekelte a „Rádió” című slágerben. Az 1950-es években szabadtéri színpad működött a kert területén, majd néhány évtizedre megszűntek a zenés programok. Újbóli visszatérésükre az 1990-es évek közepéig, a Budapesti Fesztiválzenekar legendás állatkerti előadásáig kellett várni. Ezt követően újra rendszeressé váltak a koncertek és más zenés programok, mi több, Zenés Állatkerti Esték címmel 2002 óta minden évben koncertsorozatot szervez az intézmény. E koncertsorozat részeként eddig összesen 127 előadásra került sor az Állatkertben.

2019.01.28. 09:45

Újabb, nemzetközi szinten is jelentős esemény történt az Állatkertben

2019.08.06. 11:47

A legendás LGT zenei világa is megelevenedik Karácsony János James jóvoltából az Állatkertben

2019.05.16. 09:34

Vasárnap találkoznak az Állatkerti nevelőszülők

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő