Már kapható Dévényi Tibor első könyve, melyben régi, exkluzív történetekről, legendás ételekről, éttermekről is olvashatnak. Tibi bácsi úgy fogalmazott a pénteken megjelent kötetről: “Nekem két hobbim van: a gasztronómia és a sztorizás.”

A Mikrofon a húslevesben c. könyv különböző éttermekben “játszódik”, a történet Óbudáról, a Kéhliből indul, de helyet kap benne a Kádár étkezde is, és természetesen az ott hallott elképesztő sztorik, történetek, melyeket Tibi bácsi szeretne most továbbadni, csak úgy mint a Kéhli húslevesének vagy a szalontüdőnek a receptjét, hiszen, mint meséli: “nem lenne jó elfeledni kultikus ételeinket és a hozzájuk kapcsolódó történeteket”.

Dévényi Tibor úgy véli, a könyv szórakoztató lesz minden korosztály számára.

“Ami történt, azt én leírtam. ​Benne van, hogyan fogtam kezet Rákosival, Bush elnökkel, vagy épp’ mit mondott Alfonsó (Alfonzó) Csortos Gyuláról.” – meséli.

Tibi bácsi ajánlja:

Hozzávalók
Tibi bácsi
Szerző
Hét darab asztal, különböző éttermekben
Néhány recept, a retró kaják népszerűsítésére
1 db diktafon
1 db számítógép
1 db kiadó
Szerkesztő
Tördelő
Nyomda ízlés szerint
Egy-egy pohár whisky

Elkészítés

Végy szerzőt és egy hetvenkét éves Tibi bácsit, akinek rengeteg élettapasztalata és sok-sok sztorija van. Ültesd le őket hetente egyszer valami kényelmes székbe, terített asztalhoz, jó kaja-pia mellé, olyan vendéglőbe, ahol kellőképp el tudnak lazulni. Hagyd mesélni Tibi bácsit, ha szükséges, kérdezd. Rögzítsd. Vedd a szerzőt, gyúrd össze vele a történetet, pihentesd egy kicsit. A következő alkalommal egészítsétek ki a hiányzó részeket.

Tedd hozzá a retró recepteket, feltét gyanánt. (Elhagyható, de akkor ne csodálkozzunk, ha a mai fiatalok már nem fogják ismerni.)

Töltsd meg még több tartalommal, hétről hétre. Ha úgy látod, hogy elérted a kívánt mennyiséget, told a szerkesztő orra alá, kóstolja meg. Ha szükséges, fűszerezd újra az ő tanácsai szerint.

Tördeljétek, tálaljátok, így kisül majd belőle a könyv.

Jó étvágyat hozzá!

2018.09.26. 10:33

Három kívánság Dévényi Tiborral a Retro Rádióban!

2019.04.20. 13:44

Hamarosan megjelenik Dévényi Tibor könyve!

2019.02.11. 13:18

"Az emberek átintegetnek az autókból" - Isten éltesse Dévényi Tibort, a Retro Rádió műsorvezetőjét!

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő