Most különösen sok látnivaló, program és élmény várja a Fővárosi Állat- és Növénykert látogatóit. A kert szinte minden pontján kölykök, fiókák, kisállatok sokasága cseperedik, és egész nap változatos közönségprogramok, látványetetések, állattréningek kínálnak egészen különleges élményt. A Cápasuliba nemrégiben érkeztek új cápák, így már hatféle cápafajt lehet megcsodálni. A Lepkekertben pedig be is lehet menni a színpompás trópusi lepkék közé. Néhány nappal ezelőtt az ötszázezredik látogató is megérkezett.

Kölykök, fiókák, kisállatok mindenütt
Az elmúlt időszakban olyan sok kisállat jött a világra az Állatkertben, hogy szinte bármerre is indul a látogató, mindenütt cseperedő apróságok sokaságát láthatja. A legutóbb az Afrikában őshonos, veszélyeztetett fajnak számító szürkenyakú koronásdarvaknál volt gyermekáldás:

A Holnemvolt Várban – az Állatkert tavaly megnyílt játszóparkjában – pedig a minnesotai törpesertéseknél és a mangalicáknál is nemrégiben született, aranyos kismalacokban gyönyörködhetnek a látogatók.
Az elmúlt hetek kisállatai mellett sok olyan jövevény is látható, aki már régebben, a tavaszi hónapokban látták meg a napvilágot, de természetesen még mindig kölyöknek számítanak.
Az állatkölykök sorából természetesen Arunt, a kiselefántot, Indigót, a kisgorillát, valamint AnnaHannát és Lone-t, az ifjú orangutánokat is érdemes megemlíteni. Ők ugyan már több évesek, de mivel ezeknél a fajoknál az egyedfejlődés az emberéhez hasonlóan igen lassú, így a másfél éves kiselefánt és gorillakölyök, valamint a négy és fél éves kis orangutánok is gyereknek számítanak még.

Cápasuli és Lepkekert
Sok a látnivaló a fél éve megnyitott Cápasuliban, és a nyári, szezonális bemutatónak számító Lepkekertben is. A Cápasuliba a közelmúltban érkeztek újabb cápák, így a bemutatott cápafajok száma hatra emelkedett. A cápák mellett természetesen más tengeri állatokat, rájákat és rajhalakat is lehet látni ugyanitt.
A Lepkekertben most főként a trópusi Közép- és Dél-Amerikában őshonos lepkéket, mintegy két tucat színpompás faj több száz egyedét láthatja a közönség oly módon, hogy be is sétálhat a lepkék közé.

Állattréningek, látványetetések
Régebben szerencse kérdése volt, hogy a látogatók éppen akkor jártak-e egy adott állat kifutójánál, amikor ott etetés volt, vagy a gondozójuk más módon foglalkozott velük. Manapság viszont ezekből az érdekes eseményekből „Légy ott!” címmel programsorozatot állítanak össze. Ez a programsorozat éppen az idei szezonban újult meg. A nap folyamán a kert különböző pontjain több tucat érdekes, előre meghirdetett időpontban történő eseménnyel várják a közönséget.

Az év eleje óta több mint félmillió látogató
A sok programnak, látnivalónak és kisállatnak köszönhetően sokan keresik fel az Állatkertet. Épp ezen a héten, csütörtökön regisztrálták az idei év ötszázezredik látogatóját: Flóra, a négyesztendős gödöllői kislány keresztszüleivel látogatott el a kertbe, akik viszont Székelyföldről, Marosvásárhelyről érkeztek. Az Állatkert egy 4 évszakos bérlettel kedveskedett félmilliomodik látogatójának.

2019.04.17. 13:50

Cuki hangyászsün cseperedik a Fővárosi Állatkertben

2019.02.13. 18:37

Ilyen lesz a Valentin-nap az Állatkertben!

2019.05.16. 09:34

Vasárnap találkoznak az Állatkerti nevelőszülők

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő