Pénteken, azaz augusztus 30-án tartják meg a VIII. Állatkertek Éjszakáját. A Fővárosi Állat- és Növénykertben este 7-től éjfélig várják a nagyközönséget rengeteg programmal, látnivalóval és élménnyel. Közkívánatra idén először korlátozott, limitált számban lehet majd jegyet váltani.

Az Állatkert mindenkinek az a jegyek elővételben történő megváltását javasolja: az ár így kedvezményes, és a sorban állás is elkerülhető.

A nyár utolsó péntek estéje az Állatkertek Éjszakája hagyományos dátuma. Idén ez augusztus 30-ára esik, vagyis a VIII. Állatkertek Éjszakájára ezen a héten pénteken kerül sor. Országszerte tizenkét település tizenhárom állatkertjében, vadasparkjában, állatos bemutatóhelyén várják majd a látogatókat különleges esti programokkal. Így lesz ez természetesen a Fővárosi Állat- és Növénykertben is, amely kezdettől, tehát már a 2012-es évtől fogva minden évben megtartotta az Állatkertek Éjszakáját.

Programok este héttől éjfélig
A Fővárosi Állat- és Növénykertben péntek este 7 órakor nyitják meg a kapukat az Állatkertek Éjszakájára érkező látogatók előtt: a főbejáraton, az Elefántház melletti kapun és a Holnemvolt Vár kapuján is be lehet majd lépni. A különböző programok 11 utánig tartanak, és éjfélig lehet majd a kert területén maradni.

Az Állatkert több pontján az épületekre, a sziklafelszínre és a fák lombkoronájára vetített fényfestésben lehet majd gyönyörködni. A Főkapunál filmvetítés és arcfestés fogadja a látogatókat, de itt lesz a helyszíne a QuartzBox homok- és festékanimáció vetítésnek is.

Az Ausztrálháznál közelről lehet majd ismerkedni az aranyos cukormókussal, a kuszkusszal és a szakállas agámával. A Pálmaházban az est folyamán kétszer is lesz trópusi vihar, a tóparti sétányon pedig a csillagos ég látnivalóival lehet majd ismerkedni avatott csillagászok, és persze teleszkóp segítségével. Lesz jégszobrász bemutató és fénytánc, illetve többféle zenés program, többek között a Kistehén zenekar fellépésével.

Rengeteg állatbemutató, látványetetés és tréning is lesz, így például oroszlánfóka tréning esti kivilágításban, elefánt tréning, zsiráf és orrszarvú etetés, sőt, látványetetést tartanak a cebui disznóknál, a komodói sárkányoknál, az aldabrai óriásteknősöknél és a kis tigrispitonoknál is. Több helyszínen lesz „éjszakai TAPI-ZOO”, ahol tapintható „állati alkatrészeket”, madártojásokat, különleges állatcsontokat vehetnek kézbe a látogatók.

A Nagyszikla belsejében található Varázshegyben a denevéretetés és -bemutató, illetve „Állatok akcióban” etológiai bemutató mellett a hatlábúak birodalmával, valamint a levélvágó hangyákkal is meg lehet majd ismerkedni, sőt, egy tematikus program keretében még az állatvilág „hálószobatitkait” is kifecsegik az állatkerti munkatársak. A Hetedhét Palota tematikus játszóházban pedig barátságos nyuszik, bőrevő halak, és egy izgalmas bátorságpróba várja majd az érdeklődőket.

2019.06.06. 13:49

Kitiltották az egyszer használatos műanyag eszközöket a debreceni állatkertből és vidámparkból

2019.07.08. 14:53

Woody és a swing: Woody Allen az Állatkert színpadán...

2019.05.07. 11:46

Videón az Állatkert legcukibb matakója

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő