Hallgassa Ön is A Retro Rádiót a 60-as, 70-es, 80-as évek legnagyobb Retro slágereivel, és a nyerje meg páros belépőjegyét a Karthago, 40 éves Jubileumi Nagykoncertjére, melyet április 13-án a Papp László Budapest Sportarénában rendeznek meg.

Takáts Tamás, Gidófalvy Attila, Kiss Zoltán Zéro, Kocsándi Miklós és Szigeti Ferenc – bizony, a Karthago minden idők legrégebben (tagcsere nélkül) együtt zenélő rockbandája Közép-Európában!

Ne maradjon le az év koncertjéről!

A játékról:

Figyelje a Retró rádiót és ha meghallja a műsorvezető felhívását, azonnal tárcsázza a 06-20-22-22-122-es telefonszámot. A szerencsés kilencedik hallgatónk kerül adásba és amennyiben helyesen elmondja szlogenünket, megnyeri páros belépőjét a Karthago születésnapra!

A Karthago:

A zenekar az 1980-as évektől Magyarország és közép-Európa egyik legnépszerűbb rockegyüttese. Különleges, úgynevezett amerikai típusú west coast zenéjükkel, amely kemény rockalapra dús, ötszólamú vokállal és dallamos énekvezetéssel hangszerelt dalokból áll, 1979-től, néhány hónap alatt valamennyi slágerlistát meghódították. Pályájuk alatt számtalan külföldi koncerten és nagy nemzetközi fesztiválokon öregbítették a magyar zene jó hírét. Fellépéseik különlegesen látványosak, erőteljesek, mozgalmasak és gyakran humorosak. Játszottak Kubában, Ausztriában, Németországban, Lengyelországban, a korabeli Szovjetunió szinte valamennyi akkori régiójában, valamint Jugoszláviában, Csehországban, Szlovákiában és Erdélyben. Idehaza a legnagyobb fesztiválokon, mindig a legvégén játszó sztárzenekar, és ez még jelenleg is így működik.

A ’80-as években megjelent lemezeik aranylemezek lettek, sőt az első albumuk 178.000 példányban fogyott el! 1983-ban a Hungaroton és az Osztrák OK Musica (Teldec Company) kiadó, közösen indították a Karthago-t a nagy ausztriai Villachi Nemzetközi Dalfesztiválon.

A Karthago pedig, az akkorra már idehaza rendkívül népszerű slágerükkel, az aranylemezes REQUIEM című dal angoluk, nyelvű változatával indult és megnyerte a Nagydíjat! A hatalmas nemzetközi fesztiválsikert követően, a zenekarnak egy kislemeze, majd pár hónap múlva Requiem címmel, angol nyelvű nagylemeze jelent meg Európában, azaz Svájcban, Németországban, a Benelux Államokban és természetesen Ausztriában is, ahol négy hónap alatt ARANYLEMEZ lett, az aktuális slágerlistákon maga mögé utasítva jónéhány világsztárt. Ezt követően hosszabb-rövidebb turnékra indultak ezekben az országokban, és persze Magyarországon is.

Olyan világsztárokkal játszottak együtt, mint az Opus, (Life is life), Kim Wilde, vagy Rod Stewart. Másfél év múlva „Oriental Dream” címmel, a második angol nyelvű nagylemezük is megjelent Ausztriában. Az akkori politikai helyzet azonban sok mindenben akadályozta a zenekar folyamatos jelenlétét nyugat-európában, ezért, – bár az osztrák management nagyon-nagyon hitt a rendkívül tehetséges, szorgalmas és nagyon erős zenekarban, – sajnos a sorozatos jelenléti nehézségek miatt azonban, lassan leszoktak az együttesről. A Karthago a mai napig jól ismert név Ausztriában és Németországban, valamint természetesen a környező országokban, és a magyarlakta területeken.

A Karthago napjainkban is igen aktív zenekar. Lemezeket készít és koncertezik.

április 12.

Péntek Esti Retro Láz: DJ Dominque és Klamancsek Krisztián vár a Fröccsteraszon!

2018.12.17. 14:12

A Retro Rádió Szilveszterre ajánljuk: koccintsunk a Garamvári pezsgőivel és boraival!

2019.09.02. 08:51

Szeptember 6-án újra vár a Péntek Esti Retro Láz!

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő