Októberben általában nem mutatnak be mega-szuper-blockbustereket. Az eddigi legsikeresebb októberi bemutató Alfonso Cuaron 2013-ban bemutatott Gravitáció-ja volt: a szemkápráztató űrfilm a bemutatója hetében 55 millió dollár bevételt hozott össze Észak-Amerikában. Az egyetlen októberi hétvégén gyűjtött legnagyobb mozis bevétel rekordja pedig 2015-ben született: akkor, a Mentőexpedíció premierje után összesen 142 millió dollárért adtak el mozijegyet Amerikában.

De ezen a hétvégén valószínűleg mindkét rekordtól elbúcsúzhatunk: ugyanis két olyan film kerül az amerikai mozikba, amely külön-külön is nagyot szólna: a Tom Hardy főszereplésével készült sötéten humoros képregényfilm, a Venom (hazai bemutató: október 4.) valamint a Bradley Cooper és Lady Gaga együttműködéséből született különlegesség, a Csillag születik ( hazai bemutató: október 4.).

A Csillag születik-ről a Velencei Filmfesztiválon lezajlott premierje óta ódákat zengenek a kritikusok, 95%-on áll a Rotten Tomatoeson, és legalább hat kategóriában emlegetik az Oscar-esélyesek között. Ráadásul Lady Gaga rajongói biztosan nem hagyják ki a lehetőséget, hogy kedvencüket ezúttal smink nélkül lássák: ez a film a tippek szerint 30-40 millió dollár között hoz majd. A Venom, amely valószínűleg egy hosszú sorozat első darabja pedig akár 60 millió dollárnak is örülhet majd. Így aztán ez a hétvége valószínűleg megváltoztatja majd azt, ahogy a mozisok az októberre gondolnak – és új rekordok születhetnek.

2018.10.09. 12:45

87 ország nevezettje pályázik a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára

2019.03.21. 15:49

Az elmúlt évek legviccesebb francia filmje folytatást kapott!

2019.09.06. 08:25

Tom Hanks és Renée Zellweger filmjét is bemutatják Torontóban

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő